És per aquest motiu que la Simfònica Sant Cugat dedica una part dels seus esforços a comunicar la feina que fa.
Més enllà dels assajos, les gestions administratives i les burocràtiques, en la preparació d'un concert, igualment d'important és fer arribar tota la informació al major nombre de gent possible.
Entre la llarga llista de col·laboradors de l'Orquestra hi tenim un periodista, el Daniel, i un especialista en xarxes, el Joan Manel. Amb l'ajuda d'ells dos, i la Marta, la nostra "community manager", aconseguim fer arribar la feina de l'orquestra a tots els racons del país.
Com cada any, el passat mes de setembre la Simfònica Sant Cugat va fer un acte de presentació de la temporada. Aquest cop, excepcionalment, degut a la pandèmia, es va haver de fer a l'exterior, als jardins de l' Hotel Sant Cugat (tornar a veure).
Gràcies al conveni de col·laboració amb la Televisió de Sant Cugat, de cada concert es fa difusió, ja sigui amb una entrevista prèvia o en un espai posterior.
Habitualment, a les entrevistes, el director, sigui el mestre Josep Ferré, o el director convidat, així com els solistes, expliquen el concert i les característiques especials del repertori o els compositors de les obres.
D'aquesta manera, i a través de la nostra televisió local, heu pogut sentir l' Edmon Colomer i la Cristina Casale, el Xavier Pagès i la Kalina Macuta, o l’ Elisabet Franch i el Salvador Brotons, i també veure un fragment del darrer concert, de Música de Pel·lícules amb l’ Oriol Saltor.
Avui us recomanem especialment l'entrevista a en Josep Ferré sobre el concert d'aquesta setmana: Concert per piano i orquestra de Mozart (veure entrevista)
Fins i tot amb motiu del concert del mes de febrer, la televisió pública de Catalunya, TV3, va enregistrar un dels nostres assajos. El resultat va emetre's en el programa diari Tot es Mou. Us recomanem que el veieu si no ho heu fet encara, perquè la periodista Ester Bertran ens fa una entrevista molt entranyable.
No menys important, i gràcies als convenis de col·laboració que l'Orquestra manté amb els mitjans escrit locals, coincidint amb cadascun dels concerts es publiquen uns escrits de caire pedagògic, unes petites píndoles per conèixer més la música. Tant al TOT SANT CUGAT com al Magazine de la TVSC, i amb una intenció tant informativa com pedagògica, publiquem escrits relacionats amb els següents concerts o la música en general.
Així, per exemple, de la mà de Flora Puntós, hem pogut llegir Perquè la Plaça de l’estació es diu Lluís Millet o saber com funciona l’ Acústica als concerts simfònics.
Així mateix, el Josep Ferré ens ha explicat Com escoltar música, la importància de l' Assaig d'orquestra o la funció de La batuta del director en els articles que puntualment apareixen al TOT uns dies abans dels concerts. Tanmateix, també apareixem a d'altres mitjans com El Cugatenc i fins i tot a Panxing Maresme.Així, per exemple, de la mà de Flora Puntós, hem pogut llegir Perquè la Plaça de l’estació es diu Lluís Millet o saber com funciona l’ Acústica als concerts simfònics.
Ens plau celebrar amb aquest butlletí el seu 1er aniversari. Amb el confinament i l’aturada de concerts vam tenir la necessitat d’engegar un butlletí digital que ens mantingués a prop vostre.
En aquest enllaç podeu recuperar-los tots. Tots junts constitueixen un petit compendi de la nostra història recent.
Text: Cristina Aymerich
Foto: Mané Espinosa