Articles

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Si Joaquim Serra ha passat a la història de la música catalana és perquè va ser un dels màxims exponents en el terreny de la composició de música per a cobla. El seu pare (Josep Serra, 1874-1939) el va iniciar en la música i el va instar a utilitzar la cobla com a formació de cambra ... 
Llegeix més...
Tres mesos abans que comencés la guerra, la capital catalana bullia de música. L'abril del 1936 van coincidir la celebració del Festival de la Societat Internacional de Música Contemporània i el Congrés de la Societat Internacional de Musicologia.
Llegeix més...
Els catalans no vam posar-nos a escriure música simfònica fins ben entrat el segle XX. És lògic si pensem que, a Catalunya, d’orquestra simfòniques no en teníem gaires: la del Liceu es dedicava a l’òpera i, fora d’ella, només hi va haver alguna aventura efímera que permetia escoltar escassos concerts a la capital.
Llegeix més...
Joan Albert Amargós ha fet, al llarg de la seva carrera, de clarinetista, arranjador, compositor, adaptador, pianista i director, però la seva versatilitat i el domini que ha demostrat en tots els estils que ha treballat només es pot resumir en la paraula “músic”.
Llegeix més...
No hi ha res com la música en directe. L'Orquestra inicia una nova activitat per grups als que ofereix la possibilitat d'assistir a un assaig amb els músics d'alt del mateix escenari.
Llegeix més...
El poeta escocès James Mac Pherson (1736-1796) va tenir alguns problemes per guanyar-se el respecte i la credibilitat dels seus contemporanis.
Llegeix més...
Els viatges d’estudis no són un invent modern. Potser ara estan a l’abast de més butxaques, però al segle XIX ja eren pràctica habitual entre els joves de famílies benestants.
Llegeix més...
A principis de 1809 Beethoven comença a escriure un nou concert per a piano, esperonat per l'èxit que havia assolit al desembre del 1808 amb l'estrena del Concert núm. 4.
Llegeix més...
El passat 27 de gener es va iniciar el Cicle de Cambra 2024 de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, una proposta molt valorada pels socis i sòcies de la Simfònica i pel públic santcugatenc en general. El cicle consta de cinc concerts de gener a juny.
Llegeix més...
Els valsos, la gira més complerta de la Simfònica Sant Cugat. Tots els concerts de la gira han estat dirigits per Salvador Brotons, director titular de l’Orquestra, a excepció del del 30 de desembre, que ha estat dirigit per Josep Ferré, director artístic d’aquesta formació musical.
Llegeix més...
Segueix-nos