Articles

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
“Harmonies per a la humanitat” és el títol del concert que oferiran l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès. Serà l’acte de cloenda del centenari de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès. Tindrà lloc el 24 de maig a les 20:00 h al Teatre Auditori Sant Cugat.
Llegeix més...
L’"Stabat Mater" és un himne a la Verge Maria atribuït a Jacopone da Todi, un monjo-poeta franciscà del segle XIII que va morir el dia de Nadal del 1306. El text (vint estrofes de tres versos cadascuna) parla del dolor que la Verge Maria sent vetllant el seu fill al peu de la creu.
Llegeix més...
De sarsueles catalanes n’hi ha un bon grapat, però cap d’elles no ha aconseguit l’èxit i la popularitat de “Cançó d’amor i de guerra” del compositor valencià Rafael Martínez Valls, que va ser mestre de capella de l'església de Sant Josep Oriol de Barcelona. 
Llegeix més...
Tota la història d’«El Pessebre» de Pau Casals, en una exposició per Flora Puntós. Dibuix de Manel Cabero realitzat per l'artista valldoreixenc ADOLF (juny 2011).
Llegeix més...
Si Joaquim Serra ha passat a la història de la música catalana és perquè va ser un dels màxims exponents en el terreny de la composició de música per a cobla. El seu pare (Josep Serra, 1874-1939) el va iniciar en la música i el va instar a utilitzar la cobla com a formació de cambra ... 
Llegeix més...
Tres mesos abans que comencés la guerra, la capital catalana bullia de música. L'abril del 1936 van coincidir la celebració del Festival de la Societat Internacional de Música Contemporània i el Congrés de la Societat Internacional de Musicologia.
Llegeix més...
Els catalans no vam posar-nos a escriure música simfònica fins ben entrat el segle XX. És lògic si pensem que, a Catalunya, d’orquestra simfòniques no en teníem gaires: la del Liceu es dedicava a l’òpera i, fora d’ella, només hi va haver alguna aventura efímera que permetia escoltar escassos concerts a la capital.
Llegeix més...
Joan Albert Amargós ha fet, al llarg de la seva carrera, de clarinetista, arranjador, compositor, adaptador, pianista i director, però la seva versatilitat i el domini que ha demostrat en tots els estils que ha treballat només es pot resumir en la paraula “músic”.
Llegeix més...
No hi ha res com la música en directe. L'Orquestra inicia una nova activitat per grups als que ofereix la possibilitat d'assistir a un assaig amb els músics d'alt del mateix escenari.
Llegeix més...
El poeta escocès James Mac Pherson (1736-1796) va tenir alguns problemes per guanyar-se el respecte i la credibilitat dels seus contemporanis.
Llegeix més...
Segueix-nos