Director

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
 
El mestre Josep Ferré ha dirigit formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’”Orquesta Provincial de Màlaga”, la "Clark College Symphonic Orchestra" Vancouvert - USA, l’"Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León". Monterrey - MÈXIC, l’"Orchestra Simfonica di Grosseto". Grosseto - ITÀLIA, la "Symphonic Orchestra of Pazardzhik" - BULGARIA.

Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i director artístic de la Fundació Privada. Música Simfònica i de Cambra.

“La tasca que realitza l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és admirable. Cal destacar la gran quantitat de públic que assisteix als concerts. L’Orquestra realitza un treball professional d’alt nivell artístic, ofereix programes atractius, dóna oportunitats als joves i col·laborara amb tot tipus d'iniciatives de caràcter social i solidari".

Segons el mestre Josep Ferré aquest és el camí a seguir i la fórmula d’èxit de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

josep ferre
 
CURRÍCULUM

Nascut a Nulles (Tarragona). Ha realitzat els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els premis d'honor de flauta travessera i de piano. Al mateix Conservatori, va realitzar estudis de direcció coral i instrumental amb els mestres Enric Ribó i Antoni Ros Marbà. Posteriorment ha fet cursets de perfeccionament amb Michel Corboz, Pierre Cao, Lazlo Heltay, Rosalyn Tureck, Monique Dechaussées i Tierry Fischer.

Ha actuat a diferents llocs de l'estat, així com al Teatre "Parnasse" de París, a la Televisió Belga i a la "Setmana Catalana a Berlín". Cal esmentar l'actuació que va dirigir al Teatre Beaulieu de Lausanne (Suïssa), on es va estrenar la seva obertura per a cobla "Homenatge a Pau Casals".

Ha col·laborat amb el Gran Teatre del Liceu com a director de cors a les següents òperes: Maria Stuarda de G. Donizetti, Turandot de Puccini, Parsifal de Wagner, Lucia di Lammemoor de Donizetti, Lohengrin de Wagner, El cas Makropoulos de Janácek entre altres.

Ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès en diferents produccions dels Amics de l’Òpera de Sabadell com: Orfeo ef Euridice de W. Gluck, Carmen de Bizet, Don Pasquale de G. Donizetti, Cavalleria Rusticana de P. Mascagni, Un Ballo in Maschera de G. Verdi entre altres. 

Amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha dirigit les òperes “La Clemenza de Tito” i “ Il Re Pastor” de W.A. Mozart al Palau de la Música; Rita de G. Donizetti, “Le Villi” de Puccini i El Giravolt de Maig d’E. Toldrà al Teatre Auditori Sant Cugat, Alceste de Gluck al Teatre La Faràndula de Sabadell així com les sarsueles Cançó d’Amor i de Guerra de Martínez Valls, La del manojo de rosas de P. Sorozábal al Teatre Victòria  i La verbena de la paloma de T. Bretón al Teatre Tívoli de Barcelona.

soprano

A més de les representacions d’òpera, Josep Ferré ha dirigit una gran diversitat de partitures, entre les quals la "Gran Missa en Do menor" i el "Rèquiem" de Mozart, el Rèquiem Alemany de Johannes Brahms, el concert d'obertures i àries d'òpera al Gran Teatre del Liceu, el Bolero de Ravel amb la Companyia de dansa Laura Esteve, Concerts per piano i orquestra de Beethoven, Serguei Rakhmàninov, Edvard Grieg, F. Chopin, George Gershwin, Txaikovski, Simfonia nº2 de J. Brahms, Jazz simfònic per a “Big Band” i orquestra simfònica dins del Festival de Jazz de Barcelona, Quadres d’una exposició de Modest Mussorgsky-Ravel, l’estrena del concert per a cobla i orquestra d’Agustí Cohí Grau, Danses Simfòniques de “West Side Story” de L. Bernstein, Pere i el Llop de S. Prokófiev amb la companyia de titelles Per Poc, Els Planetes de G. Holst, Flamenc simfònic amb el guitarra Vicente Amigo, El Mandarí Miraculós de Béla Bartók. Darrerament ha dirigit Petruixka de Stravinski, el ballet “El llac dels cignes” de Txaikovski amb Ángel Corella i la seva companyia de ballet clàssic i El Pessebre de Pau Casals al Vendrell, Lleida, Terrassa i la Sagrada Família de Barcelona.

A l’apartat de compositors catalans, Josep Ferré ha dirigit i estrenat obres de: J. A. Amargós, P. Bardagí, M. Blancafort, S. Brotons, F. Burrull, J. Carbonell, P. Casals, A. Cohí Grau, E. Eckart, V. García Acín, J. Garreta, A, Guinovart, R. Lamote de Grignon, Ll. Llach, J. Magrané, J. Manén, R. Martínez Valls, Ll. Millet, X. Montsalvatge, E. Morera, X. Pagès, T. Peire, P. Puértolas, F. Queralt, J. Rodríguez Picó, J. Serra, E. Toldrà, J. Vila, A. Vives, T. Xuclà.

En la seva llarga trajectòria el mestre Josep Ferré ha dirigit diferents formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’”Orquesta Provincial de Màlaga”, la "Clark College Symphonic Orchestra" Vancouvert - USA, l’"Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León". Monterrey - MÈXIC, l’"Orchestra Simfonica di Grosseto". Grosseto - ITÀLIA, la "Symphonic Orchestra of Pazardzhik" - BULGARIA.

Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i director artístic de la Fundació P. Música Simfònica i de Cambra.

Mes informació a www.josepferre.cat

-
Segueix-nos