Concert de violí de Txaikovski

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper 9 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert per gaudir amb la gran música simfònica del segle XIX. El repertori conté dues grans obres: el Concert per a violí i orquestra del rus Piotr Ílitx Txaikovski (1840-1893) i la Simfonia núm. 3, l’ «Espansiva», de Carl Nielsen (1865-1931). A més, s’interpretarà l’obra «Ninona», d’Armand Grèbol (1958-).

El Concert per a violí i orquestra en re major op. 35 de Piotr Ílitx Txaikovski és un dels concerts per a violí més populars. És l’únic concert que va compondre Txaikovski per a aquest instrument. “És un concert llarg, molt complet, d’una gran bellesa, virtuosisme i dificultat», diu Salvador Brotons, que el dirigirà. Brotons coneix bé aquest concert, ja que l’ha dirigit en nombroses ocasions. Hi participarà, com a violinista solista, una de les violinistes més cotitzades a nivell internacional, la japonesa Mayuko Kamio.
Pel que fa a la “Simfonia Núm. 3 Espansiva”, de Carl Nielsen, és una de les obres més famoses i estimades del compositor danès. El títol fa referència a l’ampliació i expansió del so que es produeix en un ambient d’optimisme i vitalitat.

Finalment, de l’obra breu “Ninona” cal destacar que el compositor català Armand Grèbol la va dedicar a la seva filla. És previst que Armand Grèbol assisteixi al concert.

Mayuko Kamio, violinista

La violinista japonesa Mayuko Kamio va debutar als deu anys en un concert a Tòquio, emès per la televisió NHK, sota la batuta de Charles Dutoit. Des de llavors ha actuat com a solista amb els Boston Pops, dirigits per Keith Lockhart, amb l’Orquestra Tonhalle de Zuric (amb Mstislav Rostropóvitx) i la Filharmònica d’Israel (amb Zubin Mehta). Va guanyar la medalla d’or del Concurs Internacional Txaikovski del 2007. És àmpliament elogiada pel seu luxós to de seda, el seu llarg fraseig expressiu i les seves tècniques virtuoses.


Segueix-nos