Presentació

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
 
Presentació

Fragments concerts 2022

Àrees d’activitat:
Temporada concerts OSSC / Orquestra de cambra amb joves solistes / Innovació & música  / Concerts al territori / Compromís amb l’educació
-

Temporada concerts


 • Els músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat comparteixen el desig d’experimentar amb tot tipus d'estils musicals i ampliar constantment el repertori, el de les peces més clàssiques i el de les partitures més innovadores. Amb aquest objectiu l’Orquestra prepara la “Temporada de concerts” al Teatre-Auditori Sant Cugat amb solistes i directors de prestigi internacional.  
 • Des de la temporada 2016-2017 l’Orquestra ofereix la seva temporada de concerts al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb gran èxit de públic.
-

Orquestra de Cambra


L'Orquestra presenta el cicle "Orquestra de cambra amb joves solistes". L'Orquestra ofereix a joves músics la possibilitat d'actuar com a solistes amb una orquestra professional. Per això a cada concert convidem un músic jove per actuar com a solista en alguna de les obres a interpretar. 
-


Innovació & música, valor empresarial a través de la música simfònica

L'experiència del concert
 • El projecte “innovació & música” va sorgir com a resposta a les necessitats plantejades per diferents empreses que volen organitzar grans esdeveniments dirigits a un públic no habituat als concerts de música clàssica.
Tallers “Team-working”
 • En un assaig d’Orquestra es visualitza de forma clara el “treball en equip” i la funció de “lideratge”. Comparar una Orquestra Simfònica amb una Empresa és una experiència enriquidora i que ajuda a entendre la interacció entre les persones que formen un equip de treball.

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat ha realitzat concerts i tallers per diferents empreses: Catalana Occidente, Boehringer Ingelheim, Grup Ferrer Internacional, Esade, Inibsa, Federació del Metall, Fabra y Coats, Seur, Securitas direct, HP, Gràficas Rodergas, Real Club de Polo de Barcelona,  Beiersdorf i l'associació d'empreses "Sant Cugat Empresarial".
-


Concerts arreu del territori

Ens sentim orgullosos de portar la música simfònica arreu del territori. Apropar  la música clàssica a la gent i fer-ho des de la proximitat dóna a l’Orquestra l’oportunitat de trencar les barreres que existeixen entre el gran públic i la música clàssica i al mateix temps ens permet crear nou públic que gaudirà del gran espectacle que representa un concert de música simfònica.

 • L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha realitzat concerts a diferents ciutats:
  • Alcañiz, Alella, Andorra, Argentona, Badalona, Barberà, Barcelona, Begues, Blanes, Cabrils, Calaf, Caldes, Calella, Cap Roig, Castellar del Vallès,  Castellbisbal, Castelldefels, Cerdannyola, Ciutat Badía, Corbera de Llobregat, Cornellà, El Prat de Llobregat, El Vendrell, Esparraguera, Esplugues, Falset, Flix, Gavà, Girona, L’Hospitalet, La Riba, Llafranc, Lleida, Lliçà de Munt, Mallorca, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Moncada i Reixac, Montserrat, Nulles, Olesa de Montserrat, Olot, Palafrugell, Palau Solità i Plegamans, Premià de Mar, Puigcerdà, Reus, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent, Sant Cugat del Vallès, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu, Sant Fruitós de Bages, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere Sallavinera, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicens dels Horts, Sant Julià de Vilatorta, Santa Susana, Súria, Tarragona, Terrassa, Tiana, Torroella de Montgrí, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilassar de Dalt. 
 • L’Orquestra actua a llocs tan emblemàtics com: 
  • Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Església de la Sagrada Família, Auditori, Palau de Congressos, Forum,  Teatre Victòria i Teatre Tívoli de Barcelona. Teatre-Auditori Sant Cugat, Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, Teatre Atrium-Viladecans, Auditori de Girona, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre de la Llotja de Lleida, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre La Farandula de Sabadell, Teatre Zorrilla de Badalona i Teatre Fortuny de Reus.
-

Compromís amb l’educació


La FORMACIÓ és un dels pilars fonamentals de l’Orquestra. Observar, participar, descobrir i aprendre formen part de la nostra raó de ser i això es transmet al públic que assisteix de forma massiva als nostres concerts.

La Fundació actua a tot el territori amb una sèrie d’iniciatives que donen suport i oportunitats de formació a joves estudiants de música. Músics que forman part de la “Simfònica Sant Cugat” esdevenen professors i col·laboradors en les diferents formacions de joves. Els professionals comparteixen faristol amb els joves estudiants de forma que els futurs professionals de la música adquireixen coneixements i experiència tot imitant la tasca feta pels professors.

Aquestes activitats creen un entorn favorable a la tasca que realitza l’Orquestra Simfònica i crea sinèrgies entre l’Orquestra i la societat que l’acull. Al incidir en la millora de les condicions de l’entorn cultural i social, l’Orquestra s’integra en el teixit cultural  i crea sinergies entre els diferents agents culturals. 
En aquest sentit l’Orquestra declara el seu compromís amb l’educació i el seu suport al sector educatiu.

L’Orquestra realitza tot un seguit d’activitats pedagògiques adreçades a diferents col·lectius:

 • ACTIVITATS PER A JOVES MÚSICS. L’Orquestra organitza concerts amb la participació de joves estudiants de música. L’objectiu és compartir faristol i tocar plegats amb els professionals de l’Orquestra Simfònica. El resultat és sorprenent, emocionant i motivador pels joves que hi participen i pel públic que assisteix als concerts
 • AUDICIONS PER A ESCOLARS. Les “Audicions per a escolars” són concerts programats especialment per als nois i noies de primària i secundària. Gaudir en directe de la música simfònica i fer-ho d’una forma activa és important per desenvolupar la sensibilitat musical i treballar actituds i valors com el respecte, l’atenció i el treball en equip.
 • REPERTORI PER CORS INFANTILS A 1 VEU. Per tal de fer possible la participació d’infants i joves en un gran concert simfònic, l’Orquestra encarrega a diferents compositors, acompanyaments per orquestra simfònica de cançons populars a una veu. Viure en primera persona l’emoció de participar en un gran concert deixa una petja imborrable en els joves i representa un gran ajut a la tasca que realitzen els professors.
 • JOVES COMPOSITORS. L’Orquestra organitza el concurs per a joves compositors de música simfònica. L’objectiu és estrenar l’obra guanyadora en un dels concerts que realitza l’Orquestra.


logo-FndMSCLogo-OSSC-V-negrelogo-AOSC
 • La Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra és l'entitat jurídica que gestiona i representa l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. La Fundació està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i sotmesa a la llei 5/2001 de 2 de maig. El "Pla de Patrocini" compta amb la col·laboració de grans empreses que dònen suport a l'Orquestra.
 • L’AOSC és l'associació d’espectadors de l'orquestra. L'Associació representa prop de 400 socis amb la qual cosa pot aconseguir les entrades als concerts amb un descompte important. L'AOSC també organitza activitats pels socis i col·labora en la promoció dels concerts.

Segueix-nos