Concert Cloenda del Centenari

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
“Harmonies per a la humanitat” és el títol del concert que oferiran l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès. Serà l’acte de cloenda del centenari de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès. Tindrà lloc el 24 de maig a les 20:00 h al Teatre Auditori Sant Cugat.

La Societat Coral La Lira de Sant Cugat del Vallès és una formació de veus masculines. És la primera coral claveriana de la ciutat. La seva història es remunta a 1882. És un testimoni de la rica tradició musical i cultural de Catalunya. Ha estat dirigida per figures destacades com Lluís Millet en els seus inicis i actualment la dirigeix Eloi Jover. Ha estat una part integral de la vida cultural de Sant Cugat, i ha preservat tradicions com les Caramelles durant la Pasqua de Resurrecció.

Imatge Centenari Joan Lopez ManzanaresCartell del Centenari. Autor: Joan López 2023

I com a solista el georgià, Sandro Gegechkori, un dels joves pianistes amb més èxit del seu país. El diari Georgian Journal el va definir com a “bruixot del piano”. Ha guanyat el Primer Premi i la Medalla d’Or al 66è Concurs Internacional de Música Maria Canals 2021, el Gran Premi al Concurs Internacional de Piano de Viena Feurich 2018 i el 1r premi al Concurs Internacional de Piano d’Erevan Arno Babajanyan, entre d’altres. A més dels concerts regulars com a solista arreu del món, ha actuat en prestigioses sales de concerts com The Royal Concertgebouw, Mozarthouse Vienna o la sala de concerts d’arts escèniques de Nanjing. Col·labora habitualment amb l’Orquestra Simfònica i Filharmònica de Tbilisi i l’Orquestra YTO d’Amsterdam.

El programa inclou el concert per a piano i orquestra número 5 de Beethoven, peces de Britten, Martínez Valls ("Cançó d’Amor i de guerra"), Anselm Clavé i Enric Morera.

programa

El concert benèfic del 24 de maig promet ser una ocasió especial, no només per commemorar el centenari de la Creu Roja sinó també per gaudir de la música que uneix la comunitat. Amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Societat Coral La Lira unint forces segur que serà una nit memorable. 
Tots els beneficis aniran destinats a les persones vulnerables dels projectes socials dirigits per Creu Roja que, a nivell local i durant l’any 2023, han atès un total de 3.421 persones i realitzat 15.147 intervencions en àmbits com l’educació, la inclusió social, el medi ambient, la salut, els socors o l’ocupació.
 
Text: Creu Roja Sant Cugat
Edició i Maquetació: Cristina Aymerich
Correcció i Estil: Daniel Romaní
Imatges: cedides Creu Roja
Cartell del Centenari: Joan López Manzanares

Segueix-nos