FES-TE'N SÒCIA / SOCI

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Juliol 2020 Sovint no som conscients del que tenim fins que ho perdem. És important valorar les petites coses que ens envolten, que ens cuiden, que fan millor la nostra vida, potser sense que ens n'adonem. Expliquem què us ofereix l'Orquestra.
Des de temps ancestrals, la cultura ens ha ajudat a controlar les nostres pors cap a allò desconegut i a crear una memòria o consciència històrica que ens fa sentir pertinença al grup. La música i la dansa, com a formes de cultura, van contribuir a ordenar la nostra vida, a mantenir-nos sans i actius. La música és un bon mitjà de comunicació perquè arriba a la nostra part més pregona i ens mou. Ens posem música motivadora per córrer, música relaxant per tranquil·litzar-nos...

De la mateixa manera que mirem atentament un quadre per copsar-ne la bellesa plàstica o el significat, escoltem una peça de música per impregnar-nos amb les seves notes. El que busquem és un instant de felicitat, aquest orgasme cognitiu que ens fa voler repetir. Per això anem de concert. En viu i en directe.

L’ Orquestra Simfònica Sant Cugat és un projecte col·lectiu en el qual s’han implicat persones des de tots els àmbits (músics, directors, solistes, socis i sòcies, col·laboradors, empreses patrocinadores i un llarg etcètera), amb la idea compartida que la nostra ciutat es mereix i necessita una orquestra simfònica estable. Perquè una població de 91.006 habitants (2019) ha de poder oferir de manera estable: un cicle de música simfònica com a expressió cultural, un referent per a les noves generacions, una sortida professional als nous joves talents.

En definitiva estem parlant d’una eina. Una eina que podem fer servir tots i totes. Una eina que ens proporciona bellesa en els seus concerts, que ens educa en valors i en coneixements, que ens uneix com a societat en un objectiu compartit, que és precisament el de fer accessible aquesta bellesa i aquest coneixement a totes les capes de la nostra societat.

  La música simfònica pel seu poder transformador té un gran futur


La música simfònica pel seu poder transformador té un gran futur, més enllà fins i tot, de la música que avui en diem clàssica -vés a saber com en direm en el futur- que avui és part central del repertori de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i que té un valor per si mateixa que considerem que cal defensar i donar a conèixer.

La Simfònica Sant Cugat, ni cap altra orquestra, no podria existir si no fos pel seu públic. Molt sovint els teatres i auditoris en els quals toquem estan plens. Això, que ens omple de joia, és ben cert una necessitat. El cost de moure una orquestra Simfònica és gran, perquè el nombre de músics i la varietat d’instruments forma part de l’efecte sonor resultant en si mateix. Si l’aforament és petit o no s’omple els números no surten.

Per això és tan important créixer en número de socis. Saber que un gran nombre de persones s’han reservat unes dates per assistir als propers concerts dona la tranquil·litat necessària a l’Orquestra per poder dedicar-se al que és el seu objectiu: fer bona música.

El cost de fer-se soci o sòcia és ben baix si el comparem amb el de comprar totes les entrades. I les entrades que no es poden utilitzar per qualsevol motiu es poden regalar o transferir a d’altres persones, familiars o amistats. Amb aquesta simple decisió presa amb antelació, la de fer-se soci, estarem donant suport a la idea que volem que existeixi una orquestra estable a la ciutat. I si traspassem les entrades que no podem utilitzar estarem, a més, contribuint a que d’altres persones la coneguin i en gaudeixin. 
 
Us animem a que mireu els avantatges de fer-se soci a la nostra pàgina web i a que feu la subscripció gratuïta al nostre butlletí digital si encara no ho heu fet. Així us podrem mantenir ben informats de la SimfonicaQgt!

Durant el confinament, la Simfonica Cugat com la resta d’orquestres, no hem pogut fer els assajos i concerts programats, però ens hem engrescat de forma espectacular amb diferents iniciatives digitals.
A partir de la cancel·lació del concert de l’Ana Häsler el 14 de març i la suspensió de totes les activitats presencials, vàrem decidir posar en marxa uns nous continguts digitals consistents en:

1.  Programació en obert per a tothom a través de la nostra pàgina web i durant el període de confinament de 15 concerts de la Simfònica Cugat enregistrats anteriorment.
2.  Edició del nou butlletí digital “SimfonicaQgt amb informació dels concerts, articles i entrevistes relacionades amb els nostres concerts i la música en general.
3.  Enregistrament de conferències i xerrades realitzades per músics, directors i solistes per parlar de música. Aquests vídeos ens permeten conèixer els personatges i sobretot aprendre, escoltar i comprendre el fet musical com a complement de l’audició. Estan disponibles exclusivament per als socis a través de l’ “Espai Socis”.

En aquests mesos s’ha fet una gran tasca de comunicació digital per informar sobre aquests concerts oberts al públic puntualment cada divendres al vespre i durant una setmana sencera en la majoria dels casos. Per a la promoció hem tingut la sort de comptar amb valuoses aportacions de directors i solistes que ens han enregistrat unes paraules de presentació. També per als articles del butlletí mensual estem comptant amb la inestimable col·laboració de moltes persones del nostre entorn. A unes i altres, moltíssimes gràcies.

Tot plegat ha estat un èxit absolut de seguiment a les xarxes tant pel que fa als vídeos promocionals dels concerts com del concert de Sant Jordi i el del 30è aniversari. Actualment tenim més de 10.700 seguidors a les xarxes, essent a Instagram on hem crescut més ràpidament. Des del confinament hem sumat més de 28.300 visites a la nostra pàgina web simfonica.cat, on tenim els continguts, amb un pic de més de 1.700 visites en un sol dia.

A banda de tota aquesta feina, l’ Orquestra ha estat en contacte amb Administracions i entitats, en nombroses vídeo-conferències amb l’ Ajuntament, la Generalitat, les associacions sectorials d’àmbit català, i fins i tot amb entitats de l’estranger, amb l’objectiu de compartir la situació i buscar solucions al drama que amb el confinament està vivint la cultura en general i la música en directe molt especialment.

Us deixem la llista de tots els concerts que us hem estat oferint aquests tres mesos. Esperem que us hagin agradat i que ens retrobem el setembre a la presentació de la propera temporada. Si voleu tornar a veure els vídeos promocionals feu clic a promo.

01 Peter Pan (03/04/2020) promo 1  promo 2
02 Concert dedicat a Xostakóvitx (10/04/2020) promo 1  promo 2
03 Pere i el llop (17/04/2020) promo 1  promo 2
04 Cantata de Randa (24/04/2020) promo 
05 Festival Mozart (01/05/2020) promo 1  promo 2
06 Els Planetes de Holst (08/05/2020)  promo 1 promo 2
07 Clàssics Argentins (15/05/2020) promo 1 promo 2
08 Concert Màgic (22/05/2020) promo 
09 Concert per a Trompeta i Orquestra (29/05/2020) promo 
10 Variacions Rococó (05/06/2020) promo 
11 Simfonia del Nou Món (12/06/2020)  promo 
12 Festival Txaikovski (19/06/2020) promo 
13 Les Nostres Tradicions (26/06/2020) promo 1 promo 2
14 Beatles & Bolero de Ravel (03/07/2020) promo 
15 El Triple de Beethoven (10/07/2020) promo

Text: Cristina Aymerich i Capó

Segueix-nos