L’Orquestra arrenca la temporada amb la primera simfonia de Beethoven

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper divendres 23 d’octubre al Teatre-Auditori Sant Cugat el primer concert de la temporada, dedicat a Ludwig van Beethoven (1770-1827), amb motiu del 250 aniversari del seu naixement.

Del gran compositor alemany, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà la primera simfonia, l’obertura “Egmont”, l “Allegro” de la Sonata per a piano “Appassionata” i la Romança per a violí i orquestra núm. 2 en Fa major.

Hi participaran, com a solistes, Roger Sans (piano) i Pere Bardagí (violí).

El concert serà dirigit per Jordi Piccorelli, que ja ha dirigit l’Orquestra Simfònica Sant Cugat en altres ocasions.

Beethoven va fer evolucionar la forma d’escriure partitures per orquestra: la instrumentació, la forma musical i la innovació són un model a seguir. Després de la Segona Guerra Mundial la seva música es va convertir en símbol de pau universal. La seva actitud personal, compromesa amb la societat i lluitadora contra el poder representat per la noblesa, ha inspirat nombrosos artistes i diferents moviments socials. La seva sordesa encara fa més interessant el personatge, un compositor bohemi, sempre amb problemes econòmics i que compon per una força interior que el porta a la transcendència. La societat canvia però la música de Beethoven encara ens sorprèn i ens emociona.


Propers concerts

Concert piano i orquestra de Mozart

22 Maig 2021
12:00 h

Concert piano i orquestra de Mozart

23 Maig 2021
18:00 h

Concert piano i orquestra de Mozart

29 Maig 2021
18:00 h

Saltofler

19 Juny 2021
12:00 h
Segueix-nos