L’arpa com a solista, propera proposta del cicle de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Els propers 7 i 8 de març té lloc un nou concert de la temporada del Cicle de Música de Cambra amb la formació dels músics de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i joves solistes. En aquesta ocasió hi participarà Laia Barberà (arpa). 

S’hi interpretarà el concert per a arpa i orquestra de G.F. Haendel (1685-1759), l’“Intermezzo”, de “Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni (1863-1945), la “Saint Paul’s Suite”, de Gustav Holst (1874-1934), i l’adagio per a orquestra de corda i arpa “Sospiri”, d’Edward Elgar (1857-1934).   

Laia Barberà, arpa

Laia Barberà de Luna és una jove arpista catalana de 20 anys que va començar els seus estudis als 7 anys, de la mà de la Teresa Espuny, al seu poble, Santa Perpètua de Mogoda. Va continuar els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on va finalitzar amb la menció d’honor en l’especialitat d’arpa i de música de cambra per unanimitat, amb les professores Maria Lluïsa Ibáñez i Marta Jarne. El 2017 va superar les proves per estudiar a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), amb la professora Magdalena Barrera, i ha estat admesa per continuar els seus estudis superiors de 3r d’interpretació a Musikene, al País Basc (Donostia), amb les professores Christine Icart, Julien Marcou i Bérongère Sardin.

Des del 2010 fins al 2017 ha estat obtenint diversos premis ArpaPlus per diferents llocs arreu d’Espanya, obtenint resultats com tres 1rs premis, dos 2ns premis i un accèssit. També ha estat guardonada amb el títol de la millor intèrpret de cordes polsades al 2013 i amb un 1r premi al Talent Individual dins la categoria Jove del concurs BBVA el 2017.

Actualment és membre titular a algunes de les orquestres joves més reconegudes del país, com la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Recentment ha participat en projectes d’orquestres professionals com l’Orquesta Santa Cecília i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. També ha format part d’altres orquestres com la JONC Alevins i la JOFICAT (Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya) i ha participat activament com a col·laboradora en altres com la JOSB (Jove Orquestra Simfònica de Barcelona), la JOIC (Jove Orquestra InterComarcal), la JOP (Jove Orquestra de Ponent), la JOC (Jove Orquestra de Cerdanyola), la JOSC (Jove Orquestra de Sant Cugat) i l’orquestra d’Amposta. El 2017 va participar com a solista amb l’Orquestra de Cambra de Sant Cugat. També ha col·laborat amb certes bandes municipals, com la de Cerdanyola o la de Benicarló.

Malgrat la seva edat, ha assistit a diverses masterclasses amb professors reconeguts dins del marc arpístic europeu, com Gwyneth Wentik, Remy Van Kesteren, Isabelle Perrin, Frédérique Cambreling, Sandrine Chatron i Tiziana Tagliani.  

Concert de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Laia Barberà (arpa)

Dissabte, 7 de març, 12 hores: Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès

Diumenge, 8 de març, 12 hores: Sala Bell-Lloc (Centre Parroquial), Sant Pere de Ribes

Diumenge, 8 de març, 19 hores: Sala Roser Carrau (Espai Cultural Can Bisa). Vilassar de Mar


Segueix-nos