L'Orquestra Simfònica celebra els 30 anys com un "tresor" per Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

"L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat organitza concerts i activitats paral·leles per celebrar els 30 anys"
Article del diari TOT SANT CUGAT, 11/02/2020.

Us deixem el link per poder llegir l'article sencer: anar-hi

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès ha presentat el programa d'activitats per la celebració del seu 30è aniversari durant aquest 2020. Un programa protagonitzat per concerts i un sopar pels trenta anys. La propera proposta és aquest 14 i 16 de febrer, amb el pianista Albert Guinovart i un repartiment d'obres de Brahms, al Teatre-Auditori i a Vilassar de Mar.

"En nom de tots els santcugatencs, és un orgull tenir una Orquestra que fa 30 anys", ha destacat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, que ha reivindicat el paper de la Simfònica com a eina cohesionadora a la ciutat.

"A vegades no som prou conscients del luxe i el privilegi que suposa per una ciutat tenir una Orquestra Simfònica com aquesta", ha emfatitzat l'alcaldessa, que també ha agraït que l'entitat porti el nom de Sant Cugat arreu del país.

Josep Ferré, director titular de l'Orquestra Simfònica, ha posat en valor la "programació de gran nivell" que ha mantingut el grup durant els últims anys. I ha volgut mostrar el seu agraïment a la ciutadania: "La prova que funciona és el públic. No tenim un agraïment suficient per la gent que paga l'entrada i omple el Teatre-Auditori en cada concert".

Edmon Colomer, que dirigirà un dels concerts de l'Orquestra Simfònica durant l'any, també ha reivindicat el paper de l'entitat: "Sant Cugat ja pot dir que entre les seves estructures culturals té una orquestra simfònica. Això és un tresor".

La programació

La presidenta de l'Orquestra Simfònica, Flora Puntós, ha destacat que el programa d'activitats pels 30 anys va més enllà dels concerts. A més, ha destacat que durant la temporada l'Orquestra estarà dirigida per cinc directors diferents, "un plus musical molt important".

Entre altres, ha destacat el concert del 30è aniversari, pel qual el compositor Salvador Brotons ha creat una obra exclusiva. Un concert, ha explicat Josep Ferré, que comptarà amb el Cor Infantil Sant Cugat i el Cor Aglepta. Serà el 24 d'abril al Teatre-Auditori i el 26 d'abril a Vilassar de Mar.

El sopar del 30è aniversari serà el 16 d'abril a La Masia de Sant Cugat i s'aprofitarà per presentar el llibre sobre els 30 anys de l'Orquestra, escrit per Daniel Romaní i il·lustrat per Marta Balagué. A més, es nomenarà l'alcaldessa de Sant Cugat com a presidenta honorífica de l'Orquestra Simfònica.

Un altre dels plats forts serà la proposta de la 9a Simfonia de Beethoven, que tindrà lloc al Teatre-Auditori el 27 de novembre amb motiu del 250 aniversari del naixament del compositor.

Durant l'any també hi haurà concerts de música de cambra i, per acabar l'any, hi haurà el tradicional concert de valsos i danses.


 


Segueix-nos