30 anys d'Orquestra Simfònica a Sant Cugat, un 'tresor' i un 'luxe' per a la ciutat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

"L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat celebra enguany el seu 30è aniversari amb una programació especial"
Article de Cugat.cat, 11/02/2020.

Us deixem el link per poder llegir l'article sencer: anar-hi

Programació especial per celebrar el 30è aniversari de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC). La proposta principal, com no podia ser d'una altra manera, són els concerts, entre els quals destaquen l'especial del 30è aniversari, el 24 d'abril al Teatre-Auditori amb estrena de peça inclosa i amb la participació de dos cors santcugatencs, i el de cambra, a l'Aula Magna, quan es recuperarà la primera obra escrita per a l'orquestra i que tindrà lloc just el 4 d'abril, el dia exacte en què es compliran 30 anys des del primer assaig. A més, el 16 d'abril tindrà lloc al Restaurant La Masia un gran sopar de celebració d'aquest 30è aniversari, obert a tots els socis i simpatitzants de l'orquestra.La presidenta de l'OSSC, Flora Puntós, ha destacat que durant aquest sopar es nomenarà l'alcaldessa, Mireia Inlga, presidenta honorífica de l'entitat i, a més es presentarà un llibre especial: un conte escrit per Daniel Romaní amb il·lustracions de Marta Balaguer en què es repassarà la història de l'orquestra a través d'una nena. A més, li han encarregat un gravat a l'artista santcugatenc Adolf.

Precisament l'alcaldessa, que ha tancat l'acte de presentació, ha posat en valor el fet de comptar amb una orquestra simfònica des de fa 30 anys a la ciutat. Ho ha definit, de fet, com un 'luxe, un privilegi i un tresor' per la tasca que fa de 'portar el nom de la ciutat per tot arreu' i, a més, la de generar lligams, cohesió i arrelament. A més, també ha destacat l'aposta pel talent jove.

També hi han assistit el director del proper concert, Edmon Colomer, que ha agraït la invitació per poder interpretar Brahms amb Albert Guinovart, aquest divendres a les nou del vespre al Teatre-Auditori, i el director titular de l'Orquestra Simfònica, Josep Ferré, que ha fet un repàs a la programació artística de la temporada. El més 'especial' d'aquesta programació, segons Ferré, és que sigui habitual mantenir un 'gran nivell' i que el públic repeteixi.

Concerts especials

  • 'Suite per a flauta, fagot, celesta i orquestra, de J. Carbonell. Dissabte 4 d'abril, 12h. La primera obra que un compositor va dedicar a l'OSSC i que recuperarà amb els mateixos intèrprets a l'Aula Magna. Abans, hi haurà un esmorzar amb els músics dirigit principalment als socis.
  • Concert del 30è aniversari, amb estrena de 'Carpe Diem' de Salvador Brotons. Divendres 24 d'abril, 21h. L'Orquestra Simfònica mostrarà l'evolució històrica amb obres dels segles XVII, XVIII, XIX, XX i XXI per acabar amb l'estrena de l'obra de Salvador Brotons acompanyats del Cor Infantil Sant Cugat i el Cor Aglepta.


L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat ha fet prop de 700 concerts en els 30 anys que fa que existeix i ja treballa per mantenir el 'gran nivell' de la programació, segons el seu director titular, Josep Ferré, de cara als concerts de la temporada vinent, la 2020-21, que es presentarà el 26 de setembre.

 


Segueix-nos