Josep Ferré: "És extraordinari que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat pugui tenir cada any una programació de gran nivell"

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

“Aquest any oferim una sèrie de concerts extraordinaris amb motiu del nostre 30è aniversari.

Però el que és realment extraordinari és que l’Orquestra pugui tenir cada any una programació de gran nivell”, ha afirmat Josep Ferré, director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, a la presentació dels actes del 30è aniversari de l’Orquestra.
Josep Ferré s’ha mostrat molt agraït pel públic, que omple sempre els concerts, i ha avançat algunes de les característiques del concert del 30è aniversari, que tindrà lloc el dia després de Sant Jordi, el 24 d’abril. “Pel que fa al repertori d’aquest concert, farem un recorregut per la música, del segle XVII al XXI. En aquest temps les orquestres passen de ser de cambra a grans formacions simfòniques. És precisament l’evolució que ha experimentat la nostra orquestra, que ha passat d’una vintena de músics -quan era de cambra- a una seixantena”, ha explicat Josep Ferré, que donarà una conferència (dimarts 31 de març a l’Ateneu Santcugatenc) per parlar d'aquesta evolució. Al concert del 30è aniversari s’estrenarà l’obra “Carpe diem”, de Salvador Brotons. 

Josep Ferré també ha avançat el repertori dels altres concerts de l’any, en què hi tindrà un protagonisme especial Beethoven, ja que enguany se celebra els 250 anys del seu naixement. 

“L'Orquestra no para, estem pensant sempre projectes per anar endavant”, ha afirmat Flora Puntós, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, al mateix acte. “En acabar l’any, l’Orquestra haurà estat dirigida per cinc directors diferents: Josep Ferré, Edmon Colomer, Michal Nesterovicz, Marc Moncusí i Salvador Brotons”, ha subratllat Flora Puntós, i ha destacat altres actes que formen part de la celebració del 30 aniversari, com la interpretació, el 4 d’abril, dins el Cicle de Cambra, de la primera composició que va ser dedicada a l’Orquestra van dedicar, la Suite per a flauta, fagot, celesta i orquestra de Josep Carbonell, i un sopar el 18 d’abril, en què es nomenarà l’alcaldessa de Sant Cugat Presidenta Honorífica de l’Associació Orquestra Simfònica Sant Cugat. 

Per celebrar l'aniversari, també es publicarà un conte que “mostrarà l’Orquestra a través dels ulls d’una músic”, ha explicat Puntós. El conte estarà escrit per Daniel Romaní i il·lustrat per Marta Balaguer. 

“És un privilegi fer música amb un equip humà que respira il·lusió”, ha destacat el director d’orquestra Edmon Colomer, que dirigirà el concert del proper 14 de febrer, en el qual Albert Guinovart interpretarà el concert per a piano i orquestra núm. 1 de Brahms. Edmon Colomer ha qualificat de “tresor” l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Colomer també dirigirà el concert per a piano i orquestra de Txaikovski amb la pianista Cristina Casale, que ha estat present a l’acte. 

Finalment, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat que “és un orgull per Sant Cugat tenir una orquestra simfònica que compleix 30 anys, una orquestra que fa una gran feina de “cohesió social” i que “porta el nom de la ciutat arreu”. 


Segueix-nos