Guinovart interpreta Brahms amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Johannes Brahms (1833-1897) serà el protagonista del proper concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que tindrà lloc el 14 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat i el 16 de febrer al Teatre-Auditori La Massa de Vilassar de Dalt.


Se n’interpretaran dues peces: el concert per a piano i orquestra número 1 en Re Menor –que va ser estrenat el 1859 amb el mateix Brahms com a pianista; en aquesta ocasió el pianista serà Albert Guinovart-, i la simfonia número 2 en Re major, que va ser composta en un temps rècord (quatre mesos), sobretot si ho comparem amb el temps que Brahms va invertir en la primera: 20 anys.

         El concert serà dirigit per Edmon Colomer.

Edmon Colomer, director convidat

            Edmon Colomer ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès, Filarmónica de Málaga, Orchestre de Picardie (França) i Daejeon Philharmonic (Corea del Sud). L’any 1983 crea la Joven Orquesta Nacional de España, el 1985 emprèn la transformació de l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, i el 1988 crea l’Orquestra de Cadaqués. Enregistra per als segells discogràfics Auvidis- Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips. Del seu extens catàleg discogràfic es consideren versions de referència Atlàntida i El amor brujo de Falla, La Peste de Gerhard, el Concert per a orgue de Poulenc, i el Concierto de Aranjuez de Rodrigo, amb Paco de Lucía. L’any 2002 el Ministeri de Cultura francès li concedeix la distinció “Chevalier dans l’ordre des palmes académiques”.

Albert Guinovart, pianista

Albert Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. Format a Barcelona,  marxà a Londres per estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tot Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb orquestres diverses, com l’OBC, Gürzenich de Colònia, Franz Liszt de Budapest, Filarmònica de Helsinki, o de Cambra d’Israel entre d’altres; i amb directors com Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D. Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, J. Ross entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victória dels Àngels i Nacho Duato. És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, El musical de Barcelona, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche. També ha compost les òperes Atzar Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica, coral i cambrística. Com a artista resident del Palau de la Música, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem, que afegeix al seu catàleg amb obres com Te DeumMissa Brevis Gloria. Són conegudes les seves incursions en la televisió i el cinema.  És professor d’orquestració i composició a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Compta amb tres Premis Butaca i dos Max, així com el Premi Ciutat de Barcelona; també és Steinway Artist.


Segueix-nos