Grieg i Bizet, protagonistes del proper concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper diumenge 19 de gener, a les 19 hores, un concert al Teatre-Auditori La Massa de Vilassar de Dalt en què interpretarà peces conegudes de dos grans compositors, el noruec Edvard Grieg (1843-1907) i el francès George Bizet (1838-1875).


De Grieg interpretarà “Peer Gynt”, que el compositor noruec va compondre per a l’obra de teatre del mateix nom del dramaturg noruec Henrik Ibsen. Amb el pas dels anys s’ha fet més popular la música que no pas l’obra. De Bizet interpretarà una selecció de “Carmen”, l’obra lírica francesa més interpretada arreu del món, que conté algunes de les melodies més populars de la música operística de tots els temps (l’havanera amb què la protagonista fa la seva presentació –“l’amor és un ocell revel”-, la marxa dels petits soldats, el cor “Toreador” o l’enèrgica obertura) i “L’Arlesiénne”, que va compondre per a una obra de teatre d’Alphonse Daudet. El concert serà dirigit per Michal Nesterowicz.

Michal Nesterowicz, director 

Director polonès, nascut a Wroclaw, Michał Nesterowicz és llicenciat per l’Acadèmia de Música de la seva ciutat natal, havent cursat l’especialitat de Direcció a les ordres del professor Marek Pijarowski, acabant-la amb menció especial el 1997. Dos anys després va ser finalista del Concurs Internacional de Direcció de Grzegorz Fitelberg a Katowice, Polònia. El 2004, a l’edat de 29 anys, va ser nomenat Director Artístic de l’Orquestra Filharmònica Bàltica de Gdansk. El 2008 va guanyar el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de Cadaqués. Després va ser designat Director Titular de l’Orquesta Sinfónica de Chile, on va treballar fins a finals de 2011. Michał Nesterowicz ha col•laborat amb diversos solistes de primer nivell, incloent Ewa Podleś, Angela Marambio, Gwendolyn Bradley, Shlomo Mintz, Ivan Monighetti, Javier Perianes o Patricia Kopatchinskaja entre molts d’altres. A Polònia col•labora amb les millors orquestres, com l’Orquestra Filharmònica Nacional de Varsòvia, la Sinfonia Varsòvia, l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa de Katowice, l’Orquestra de l’Acadèmia Beethoven i l’Orquestra Sinfonietta de Cracòvia. En l’àmbit internacional, ha dirigit la Wiener Kammerorchester, la Sinfónica de Tenerife, l’OBC, l’Orquesta Sinfónica de Galicia, la Camerata Israel de Jerusalem, l’Orquesta Sinfónica de Puerto Rico, l’Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo i la Spokane Symphony de Washington. Entre els seus propers projectes s’inclouen concerts amb l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, la Royal Liverpool o la Brussels Philharmonic.  


Segueix-nos