La simfonia concertant de Mozart, propera proposta del cicle de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Els propers 7 i 8 de desembre té lloc un nou concert de la temporada del Cicle de Música de Cambra amb la formació dels músics de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i joves solistes. En aquesta ocasió hi participaran Pablo Albarracín (violí) i Johan Rondo (viola).

S’hi interpretarà la Petita serenata nocturna, una de les obres més populars de W. A. Mozart (1756-1791), especialment el primer moviment, l’Allegro, i la simfonia concertant per a violí, viola i orquestra en mi bemoll de W.A. Mozart (1756-1791).

Escrita a Salzburg l’any 1779, la simfonia concertant de Mozart és una obra que no busca el virtuosisme dels solistes sinó la seva expressivitat. “L’obra es podria haver titulat perfectament “doble concert” perquè l’autor explota al màxim els dos instruments i els exigeix nivells de virtuosisme molt elevats”, diu el musicòleg David Puertas. 

Pablo Albarracín, violí

Neix a Múrcia l’any 1998. Comença els seus estudis a l’edat de quatre anys a l’Escola de Música Chaplin, continuant al Conservatori Professional de Música de Múrcia de la mà de Vicente Cobacho, on obté matrícula d’honor en tots els cursos de violí i el tercer premi en el concurs Premi Extraordinari.

Ha actuat com a solista amb l’Orquestra de la Universitat de Múrcia, la Camerata Hypnos i l’Orquestra Juvenil Chaplin, i és membre titular de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Cammerata i Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia. Ha participat en formacions com l’OBC, l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant i l’Orquestra Europea de la XXIX Setmana de la Música de Ettelbruck, Luxemburg. Ha rebut classes magistrals de Yuval Gotlibovich, Manuel de Juan, Kai Gleusteen, Jesús Reina, Vicente Huerta, Eva Graubin, Emilio Moreno, Alba Roca, Joaquín Torre, Gernot Süßmuth o Robert Kowalski.

Desenvolupa una intensa activitat cambrística en diverses formacions. Ha rebut classes de mestres de la talla de Kennedy Moretti, Abel i Arnau Tomàs, Silvia Márquez, Andrew Ackerman o Antonio Clares.

Johan Rondo, viola

Va començar els seus estudis musicals i de violí als 9 anys al Nucleo San Juan de Colon del Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela. Va ser integrant de l’Orquesta Sinfónica Juvenil de Caracas, agrupació amb la qual va visitar molts dels teatres més prestigiosos d’Europa i Àsia, destacant la participació en el Salzburg Festival 2013 i Expo Industrial Milano 2015.

Després d’anys d’estudi de violí, es passa a la viola. Va obtenir l’abril del 2015 el Diploma ABRSM atorgat per The Royal Schools of Music en l’especialitat Music Performance. Després va ser Primera Viola en l’Orquesta Sinfónica Municipal de Caracas per la temporada 2016-2017, i en el mateix any va ser seleccionat mitjançant concurs per realitzar el Tour “Cono Sud” el 2017 i “Europa” el 2018 amb l’Orchestra of the Americas, destacant en aquest últim la participació de l’orquestra al Weisbaden Festival i Edinburgh International Festival com a tancament de gira.

La seva participació en l’Orchestra of the Americas el va ajudar a obtenir una beca per realitzar estudis de màster a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb el mestre Jonathan Brown, violista del Quartet Casals. Pertany a la borsa de col•laboradors de l’Orquestra Simfònica d’Extremadura i de l’OBC.


Segueix-nos