El clarinet com a solista, propera proposta del cicle de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Els propers 2 i 3 de novembre té lloc el primer concert de la temporada del Cicle de Música de Cambra amb la formació dels músics de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i joves solistes. En aquesta ocasió hi participarà Ionas Mercadal (clarinet). 

S’hi interpretarà la simfonia per a cordes núm. 2 del compositor, director d'orquestra i compositor alemany Felix Mendelssohn (1809-1847) -una peça clarament influïda pel llenguatge de Mozart; si ens diuen que el primer moviment és un divertimant de Mozart ens ho creuríem!- i la fantasia per a clarinet i orquestra de corda sobre l'òpera "La Traviata" de Verdi, del flautista i clarinetista italià Donato Lovreglio (1841-1907). 

Ionas Mercadal, clarinet

Ionas Mercadal Euler va néixer l’any 2003 a Sant Cugat del Vallès en el si d’una família de llarga tradició musical. Als 6 anys comença a tocar el clarinet amb el seu pare, ben aviat ingressa a l’escola de música Fusió de Sant Cugat, i el curs 2014-2015 inicia els estudis professionals al Conservatori de Sant Cugat amb la professora Clara Font. Com a alumne del col·legi alemany de Barcelona, des de l’any 2010 participa regularment en el concurs “Jugend musiziert” obtenint primers premis a nivell nacional (Espanya, Portugal) com a solista i en duo (clarinet i piano). L’any 2018 obté també un premi a la fase final, a Alemanya, en clarinet solo (2. Bundespreisträger Jugend musiziert). Ha participat regularment en cursos internacionals a Alemanya amb professors com Harald Harrer i Norbert Kaiser, a Portugal amb Antònio Saiote i a Solsona amb Dmitry Rasul-Kareyev. És considerat un talent excepcional no només pel seu nivell tècnic sinó també per la seva maduresa musical.

Concert de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Ionas Mercadal (clarinet)

Dissabte, 2 de novembre, 12 hores: Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès

Diumenge, 3 de novembre, 12 hores: Sala Bell-Lloc (Centre Parroquial), Sant Pere de Ribes

Diumenge, 3 de novembre, 19 hores: Sala Roser Carrau (Espai Cultural Can Bisa). Vilassar de Mar.


Segueix-nos