La trompa com a solista, primera proposta del cicle de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Els propers 12 i 13 d’octubre té lloc el primer concert de la temporada del Cicle de Música de Cambra amb la formació dels músics de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i joves solistes. En aquesta ocasió hi participarà Cristina Cortés (trompa). 

S’hi interpretarà el concert per a trompa i orquestra núm. 4 de W.A. Mozart (1756-1791) -obra que va escriure paral·lelament a l’òpera “Les noces de Figaro”; al primer moviment hi ha algun tema que ens la recorda- i Capriol Suite, de Peter Warlok (1894-1930), pseudònim de Philip Arnold Heseltine, compositor britànic que va investigar a fons la música anglesa antiga.  

Aquestes dues peces són “dues petites joies que no es programen gaire sovint, però són molt destacades de la producció dels seus autors, que coincideixen en un fet essencial: tots dos van morir joves: Mozart set setmanes abans de fer 36 anys i Warlock set setmanes després de complir-los”, assenyala el musicòleg David Puertas.

Cristina Cortés, trompa 

Nascuda a Barcelona l’any 2000. Engrescada de manera natural pel fet de néixer en una família de músics, inicia la seva formació musical des de ben petita amb el seu pare, Pablo Cortés, que la inicia en l’estudi del violí a l’edat de 6 anys. L’any següent comença a estudiar la trompa amb Rubén Chordà, al IEA Oriol Martorell, fins a finalitzar el grau professional treballant sota el mestratge de la trompista Judit Rovira. Actualment està cursant el grau superior a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) sota el mestratge de José Vicente Castelló.

Ha assistit a classes i màsters amb els següents professors de trompa: Nury Guarnaschelly, Stephan Dohr, Christian Lampert, José M. Asensi, Yi Man, Juan Manuel Gómez, Antonio Lagares, Bernardo Cifres, Ionut Podgoreanu, José Vicente Castelló, Gabriel Garcia Gutiérrez i Miguel Martínez.

Concert de música de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Cristina Cortés (trompa)

Dissabte, 12 d’octubre, 12 hores: Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès

Diumenge, 13 d’octubre, 12 hores: Sala Bell-Lloc (Centre Parroquial), Sant Pere de Ribes

Diumenge, 13 d’octubre, 19 hores: Sala Roser Carrau (Espai Cultural Can Bisa). Vilassar de Mar.


Segueix-nos