Música del barroc

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Aquest proper cap de setmana, 9 i 10 de febrer, té lloc un nou  concert del Cicle de Música de Cambra amb la formació dels músics de cambra de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. 

En aquesta ocasió hi participen Raül i Hèctor Pérez (oboè) i Albert Muñoz (fagot), que oferiran peces de música barroca.

Quan parlem de "música barroca" ens referim a la música escrita aproximadament entre 1600 i 1750 (any en què va morir J.S.Bach). És música fresca, de caràcter alegre, amb dues característiques fonamentals: el "baix continu" i els concerts amb instruments solistes. 

El repertori del concert comprèn el concert de Brandeburg en Sol Major número 3, de J.S. Bach (1685-1750), el concert per a dos oboès i orquestra en C Major, de Tomaso Albinoni (1671-1751) i el concert en Sol menor per a fagot i orquestra d’Antonio Vivaldi (1678-1741).

El concert per a dos oboès i orquestra d’Albinoni és una delícia. La sonoritat incisiva de l'oboè amb la sonoritat de la corda fan un conjunt extraordinàriament expressiu. L’“allegro” per a fagot i orquestra de corda de Vivaldi sorprèn per la seva sonoritat, la seva profunditat i pel fet inusual d’escoltar un instrument greu com a solista.

         El concert tindrà lloc dissabte 9 de febrer a les 12 hores a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès, i diumenge 10 de febrer a les 19 hores a la Sala Roser Carrau de Vilassar de Mar.


Segueix-nos