Valsos i danses amb el director italià Luca Bagagli

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Valsos i música de pel·lícules italianes, protagonistes del concert de Nadal de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat


És una tradició consolidada el concert que cada any per les festes de Nadal ofereix l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Els valsos són el principal ingredient del repertori d’aquest concert, conegut com a Festival de valsos i danses. 

Aquest any, la formació simfònica santcugatenca hi interpretarà les polques Im Krapfenwaldl” i “Visca els hongaresos!”, i el vals “El bell Danubi Blau” (totes tres peces de Johann Strauss Júnior (1825-1899)), “Música de les esferes”, de Josef Strauss (1827-1870) i “Cavalleria lleugera” de Franz von Suppé (1819-1895).

El repertori d’aquest concert s’enriquirà amb unes quantes peces peces italianes, com ara l’obertura de “La gazza ladra”, de Gioachino Rossini (1792-1868), “La dansa de les hores”, de “La Giocconda”, d’Amilcare Ponchielli 1834-1886), i diversos fragments de bandes sonores,  compostes totes elles per Nino Rota (1911-1979)  (de les pel·lícules “La Strada”, “Casanova”, “Otto e mezzo” i “Il Padrino”). 

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà també obres d’autors catalans, com ara la sardana “Sol ixent”, d’Eduard Toldrà (1895-1962), i la suite de Nadales catalanes, de Salvador Brotons (Barcelona, 1959), que inclou les següents nadales: “El vint-i-cinc de desembre”, “El petit vailet”, “El noi de la mare”, “El desembre congelat”, “Sant Josep i la mare de Déu”, “A Betlem me’n vull anar”, “ L’àngel i els pastors” i “El cant dels ocells”.

El Festival de valsos i danses se celebrarà els dies 27 i 28 de desembre al Teatre-Auditori Sant Cugat del Vallès. Tots dos concerts seran dirigits per l’italià Luca Bagagli. També se celebrarà, sota la batuta de Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis, els següents dies i escenaris: el 30 de desembre al Teatre Municipal de Montcada i Reixac, l’1 de gener al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, el 4 de gener al Teatre Fortuny de Reus i el 7 de gener al Teatre Kursaal de Manresa. 

Com cada any, l’espectacle estarà ple de sorpreses, bromes i “gags” ideats pels músics de l’Orquestra, alguns dels quals requeriran la participació del públic. 

Luca Bagagli, violinista i director d’orquestra

Luca Bagagli, violinista i director d’orquestra, inicia els estudis de direcció amb el mestre George Pehlivanian a l’Acadèmia de Katarina Gurska de Madrid, on aconsegueix el màster de postgrau.

Va obtenir premis de direcció en els concursos internacionals de Budapest i Londres, que el van dur a exhibir-se amb la Duna Symphony Orchestra i la London Classic Soloist.

Bagagli va dirigir amb l’orquestra de cambra del Teatre San Cario de Nàpoli la “Història d’un soldat” de Stravinsky,  al Festival Mann, i és el director del concurs internacional de trompeta Girolamo Fantini, amb seu a Roma. També va dirigir l’Orquestra Roma Sinfonietta a Montecarlo amb Charlie Siem com a violí solista en un concert per al Príncep de Mònaco.

Luca Bagagli és el director de l’orquestra de “Queen at the Opera”, espectacle de pop simfònic que s’exhibeix en els principals teatres d’Europa.

Actualment és director de l’orquestra Corallium, que interpreta de manera estable aquesta temporada 2017-2018 al Teatre Bellini de Nàpols.

Segueix-nos