Festival Txaikovski

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
23-11-2017
Festival Txaikovski, la propera proposta de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat


Festival Txaikovski, la propera proposta de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat
El Concert per a violí de Txaikovski és l’únic concert que va compondre per a aquest instrument el músic rus. Escoltar-lo en directe és una oportunitat de viure en primera persona la intensitat i l’emoció d’una de les més grans obres de la música universal.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà aquest concert el proper 23 de novembre al Teatre-Auditori Sant Cugat, sota la batuta de Josep Ferré, i amb la participació de la violinista solista Kalina Macuta. En aquest concert, íntegrament dedicat a Txaikovski, la formació simfònica santcugatenca també oferirà Capritx italià, una de les seves obres més populars. El Capritx italià va ser conseqüència del viatge que Txaikovski va fer a Itàlia el Nadal de 1879 per passar unes setmanes de vacances. Txaikovski el va escriure impressionat pel paisatge, les festes, la música, el sol i l’amabilitat de la seva gent. El programa del concert també inclou la suite d’El llac dels cignes, una de les obres més conegudes i estimades de Txaikovski.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà aquest mateix concert el dia 26 de novembre a les 19 hores al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Kalina Macuta, violinista

Nascuda a Olsztyn (Polònia), va estudiar sota la direcció de professors polonesos tan importants com Artur Milian o Magdalena Szczepanowska. El 2002 va finalitzar els seus estudis a l’Acadèmia de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia amb Matrícula d’Honor.

Durant els seus estudis va ser becada per rebre masterclasses d’eminents violinistes com Igor Ozim, Valerij Klimov o Pierre Amoyal. També ha participat en masterclasses impartides per Thomas Brandis, Olivier Charlier, Victoria Neaga...

Ha estat premiada en importants concursos internacionals: Concurs per a Violí Sol Tadeusz Wronski (menció especial), Concurs de Música de Cambra de Lodz formant part del Quintet amb piano ‘Tutte le Strade’ (1r premi), Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona; en la modalitat Duo-Sonates amb la pianista Agnieszka Kaczmarek (Diploma d’Honor) el 1999 i amb Daniel Blanch (Medalla per Unanimitat) el 2004.

Ha realitzat amb èxit nombrosos concerts en importants sales europees: Societat de la Música i la Filharmonia Nacional de Varsòvia, la Sala de Ball del Palau de Lancut o la Casa ‘Atma’ de Szymanowski a Zakopane. El 2005 va realitzar el seu debut com a solista al Palau de la Música de Barcelona, al costat de l’Orquestra de Cambra d’Andorra i sota la direcció de Miquel Ortega.

El 2002 va treballar com a 3r concertino a l’Orquestra Simfònica d’Aalborg (Dinamarca). Actualment és part integrant de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu a Barcelona.

Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Nascut a Nulles, realitzà els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els premis d’honor de flauta travessera i de piano. Al mateix Conservatori, estudià direcció coral i instrumental amb els mestres Enric Ribó i Antoni Ros-Marbà. Posteriorment ha fet cursets de perfeccionament amb Michel Corboz, Pierre Cao, Lazlo Heltay, Rosalyn Tureck, Monique De- chaussées i Thierry Fischer.

Ha actuat a diferents llocs de l’Estat, així com al Teatre Parnasse de París, a la Televisió Belga i a la Setmana Catalana a Berlín. Cal esmentar l’actuació que va dirigir al Teatre Beaulieu de Lausanne (Suïssa), on es va estrenar la seva obertura per a cobla Homenatge a Pau Casals. Ha col·laborat amb el Gran Teatre del Liceu com a director de cors a les següents òperes: Maria Stuarda de Donizetti, Turandot de Puccini, Parsifal i Lohengrin de Wagner i, de Donizeti, Lucia di Lammermoor.

Ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès en diferents produccions dels Amics de l’Òpera de Sabadell. Amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha dirigit les òperes La Clemenza di Tito i il Re Pastor de Mozart al Palau de la Música; Rita de Donizetti, Le Villi de Puccini i El Giravolt de Maig de Toldrà, Carmen de Bizet, Cavalleria Rusticana de Mascagni.

A més d’òpera, ha dirigit una gran diversitat de partitures, entre les quals l’oratori El Pessebre de Pau Casals, la 9a Simfonia de Beethoven, Concerts per a piano i orquestra de Mozart, Beethoven, Rackmàninov, Grieg, Txaikovski, Chopin i Gershwin, els ballets, el Llac dels cignes de Txaikovski amb la companyia d’Ángel Corella i Petrushka de Stravinski.          

A l’apartat de compositors catalans, ha dirigit i estrenat obres de J. A. Amargós, P. Bardagí, M. Blancafort, S. Brotons, J. Carbonell, P. Ca-sals, A. Cohí Grau, E. Eckart, V. Garcia Acin, J. Garreta, A. Guinovart, R. Lamote de Grignon, D. Bozzo i M. Migó, entre d’altres.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 500 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi...) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel•lícula...


Festival Txaikovski


Orquestra Simfònica Sant Cugat (direcció: Josep Ferré) i Kalina Macuta (violí)

23 de novembre del 2017, 21:00 hores

Teatre-Auditori Sant Cugat

 

Festival Txaikovski

Orquestra Simfònica Sant Cugat (direcció: Josep Ferré) i Kalina Macuta (violí)

26 de novembre del 2017, 19:00 hores

Teatre La Massa de Vilassar de Dalt

Segueix-nos