El món de l'òpera

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Amb la la soprano Begoña Alberdi i el cor d’homes de La Societat Coral La Lira de Sant Cugat.

10-02-2017

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix el proper 26 de febrer, a les 19:00 hores, un concert d’obertures, àries i cors d’òpera al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt. El concert serà dirigit pel director titular de la formació simfònica santcugatenca, Josep Ferré, i hi participarà la soprano Begoña Alberdi i el cor d’homes de La Societat Coral La Lira de Sant Cugat.

El repertori del concert inclou fragments de grans obres del gènere, d’autors com ara Bellini (“Casta Diva”, de “Norma”), Bizet (l’obertura i “Havanera”, de “Carmen”), Donizetti (“Chacun le sait”, de “La Fille du Regiment”), Mozart (l’obertura de “La Flauta Màgica”), Puccini (“O mio babbino caro”, de “Gianni Schicchi”, La tragenda”, de “Le Villi”), Rossini (l’obertura de “Guillem Tell”), Verdi (“Va Pensiero” de “Nabucco”) i Wagner (l’obertura i “Cor dels peregrins” de “Tannhäuser”).

Begoña Alberdi, soprano

Begoña Alberdi és una soprano polifacètica i actriu-cantant, amb una destacada carrera tant al món de l’òpera com en el del teatre més rupturista i innovador.  Va començar la seva trajectòria després de guanyar el concurs internacional de cant Julián Gayarre de Pamplona i el Concurs Nacional per a cantants d’òpera Eugenio Marco i, durant dos anys consecutius, la Marató per a Noves Veus organitzada per l’Orquestra de Cambra de Catalunya.

Begoña Alberdi va realitzar els seus estudis al Conservatori del Liceu, i va perfeccionar tècnica i interpretació amb Juan Oncina, Enedina Lloris i Mirella Freni.

Ha col·laborat amb directors como Bonynge, Collado, De Billy, Delacôte, Haider, Kremer, Kulka, Mund, Ros Marbà o Schneider, i ha compartit escenari amb estrelles com Monserrat Caballé, Josep Carreras, Giovanna Casolla, Plácido Domingo, Mirella Freni, Edita Gruberova i Eva Marton, entre d’altres.

Ha cantat en teatres de mig món: Argentina, Basilea, Berlín, Brasil, Corea, Frankfurt, Guanajuato, Irlanda, Milà, París, Roma, Toulouse, Venècia, Verona i Zuric. i en més de cinquanta teatres d’Espanya, incloent el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real de Madrid, l’Ópera de Oviedo, Euskalduna i l’Ópera de Málaga.

Alberdi ha participat en muntatges operístics i en gires de concerts per ciutats d’Alemanya, Corea i França, i als Festivals de Sagunt, Mèrida i Castell de Peralada. El seu repertori concertístic inclou obres de tanta envergadura com la “Missa de Requiem” de Verdi o la “Missa de la Coronació” de Mozart.  

La Societat Coral La Lira de Sant Cugat

La Societat Coral La Lira, formada per veus d’home, va ser fundada l’any 1882. Des del 1950 és membre de la Federació de Cors de Clavé. Inicialment va ser dirigida per Lluís Millet. Des del 1943 i fins al seu traspàs va ser dirigida pel mestre Xavier Azqueta. Des del 2006 és dirigida pel músic santcugatenc Eloi Jover. Un dels propòsits de la Lira, des dels seus inicis, ha estat la preservació de les tradicions catalanes; així, per exemple, cada any, per Pasqua, ofereix una cantada de caramelles.

Daniel Romaní

Segueix-nos