Un concert de 22 cordes estrena la celebració dels 35 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

El passat 5 d'abril es va presentar la temporada 2025-26 de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. L'acte va ser el tret de sortida de la celebració dels 35 anys d'aquesta formació musical.


22 cordes, les d’una cantant i les de cinc instruments (dos violins, una viola, un violoncel i un contrabaix) van protagonitzar l’estrena de la celebració dels 35 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat el passat dissabte, 5 d’abril, al vestíbul del Teatre-Auditori Sant Cugat. Angue (veu), Borja Peirón (violí), Martí Vila (violí), Albert Flores (viola), Andrea Peirón (violoncel) i Xavier Castillo (contrabaix) van interpretar un repertori molt divers, amb peces com “You are the sunshine of my life”, de Stevie Wonder, i “Summertime”, de George Gershwin.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, va destacar que «l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és una orquestra molt consolidada, una de les millors del país», i va agrair a Joan Aymerich, que era alcalde quan va posar-se en marxa aquesta formació musical, l’aposta que va fer per impulsar-la. Joan Aymerich i Mercè Conesa, tots dos excalcaldes de Sant Cugat, presents a l’acte, van rebre un gravat de tots els músics d’una formació simfònica realitzat per l’artista Adolf.

D’altra banda, Flora Puntós, presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra, va proporcionar algunes dades que posen de manifest la intensa activitat que ha dut a terme aquesta formació al llarg dels seus primers 35 anys: ha realitzat 834 concerts; si hi sumem els de cambra i els de l’Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya, són més de 1.000; d’altra banda, l’Orquestra ha actuat al llarg d’aquests anys a 78 localitats. Puntós va recordar moltes altres activitats que s’organitzen al voltant de l’Orquestra, com ara «Apropa cultura», una experiència immersiva per a col·lectius vulnerables que combina musicoteràpia amb un assaig de la Simfònica al Teatre-Auditori Sant Cugat, i “Parlem de», una sèrie de conferències que es fan abans dels concerts a Sant Cugat per conèixer en profunditat les obres que s’hi interpreten.

Flora Puntós va recordar que el 30 de juny de 1990 l’Orquestra Simfònica Sant Cugat va fer el seu primer concert, en el marc de la Festa Major de Sant Cugat. Puntós va posar de relleu «l’esforç i la dedicació de tot l’equip». «Ens sentim molt orgullosos de dur el nom de la ciutat de Sant Cugat», va reblar.

Finalment, Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, va elogiar la triple faceta musical de l’actual director titular, Salvador Brotons: director, compositor i programador. Certament, Brotons ha jugat un paper clau en la programació de la temporada vinent, que ell mateix va explicar. Es tracta d’una programació vibrant i diversa que combina grans clàssics amb obres de compositors moderns, solistes de prestigi i talents emergents. Els espectadors gaudiran de grans simfonies (de Haydn, Beethoven i Brahms) i de la riquesa expressiva de Ravel, Bartók i Prokófiev. Una de les grans apostes de la propera temporada és la col·laboració amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb la qual s’interpretarà el poema simfònic per a cobla i orquestra de J.M. Ruera. Cal destacar també que la Novena Simfonia de Beethoven, possiblement la peça més reconeguda de la història de la música, serà interpretada per l’Orquestra no només a Sant Cugat sinó també a Vilassar, Lleida, Viladecans, Manresa i Barcelona (Palau de la Música).

A l’acte de la celebració dels 35 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i de presentació de la temporada vinent van assistir-hi, a més de les autoritats esmentades, Bernat Picornell, tinent d’alcalde de Sant Cugat, Núria Escamilla, regidora de cultura de Sant Cugat, Juanjo Cortés, president de l’EMD de Valldoreix, Maria Farriol, directora del Teatre-Auditori Sant Cugat, i Gerald Fannon, cap de programació del Teatre-Auditori Sant Cugat, a més de socis, patrocinadors i representants d’entitats culturals de Sant Cugat. Presentat per la periodista Júlia Ventura, l’acte va finalitzar amb una gran «foto de família» de tots els assistents. 


Segueix-nos