Subscriptors del diari ARA assisteixen a un assaig de l’Orquestra

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Subscriptors del diari ARA assisteixen a un assaig del’Orquestra

No hi ha res com la música en directe. Avui tenim la possibilitat d’escoltartot tipus de peces gràcies a Internet i a aparells com el telèfon mòbil, eltelevisor, l’ordinador... Però és millor assistir a un concert... o a un assaig.

Un total de 25 subscriptors del Club Prèmium de l’ARA van assistir al’assaig general d’un concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat el passat 9de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat. Tots van seure al costat dels músics,dalt de l’escenari, i van poder sentir a cau d’orella com sona una granorquestra, la Simfònica Sant Cugat, i observar els detalls que el director titular,Salvador Brotons, donava, amb la seva batuta o amb la seva veu, alsinstrumentistes.

Els subscriptors de l’ARA tenien a tocar els músics i lespartitures, on no només hi ha les notes sinó també indicacions a mà, com araquan l’arquet ha d’anar amunt i quan ha d’anar avall, o a la dreta o a l’esquerra,en el cas dels instruments de corda.

L’experiència també va incloure una classe magistral de Josep Ferré,director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Al Cafè de l’Auditori,Ferré va explicar una pila de coses -entre les quals força curiositats- de comfunciona una gran formació simfònica. Les nombroses preguntes que van fer-li,des d’aspectes musicals als organitzatius, van evidenciar el gran interès quetenien els subscriptors. Talment infants escoltant el seu mestre preferit. 

Els subscriptors van ser rebuts per la regidora de Cultura de l’Ajuntamentde Sant Cugat, Núria Escamilla. A l’acte també va assistir-hi la directora delTeatre-Auditori Sant Cugat, Maria Farriol, i l’equip directiu de l’OrquestraSimfònica Sant Cugat, encapçalat per Flora Puntós. A continuació, els subscriptors van fer una visita guiada al Monestir de Sant Cugat i van dinar en un dels restaurants històrics de la cèntrica Plaçad’Octavià, on van conversar tranquil·lament, tot compartint allò que els haviasorprès i que recordaran, potser per sempre.
Daniel Romaní
12/02/2024

Segueix-nos