Brotons explica el concert de Sant Jordi a Cornellà

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

El passat 17 d’abril el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons va explicar amb tot detall el repertori del concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en una conferència que va tenir lloc a la Sala Titán de la Biblioteca Marta Mata de Cornellà. Presentada per la directora de l’Auditori de Cornellà, María Moreno, va reunir una cinquantena de persones.

Durant la xerrada, Brotons va explicar què l’havia inspirat a l’hora de compondre cadascuna de les peces del concert. Els assistents van poder escoltar-ne fragments i els comentaris de quins instruments hi intervenen, de les dinàmiques, dels “crescendos”, de les sonoritats que imiten la natura, dels moviments més èpics…

Les peces d’aquest concert han estat totes compostes pel mateix Salvador Brotons. Són aquestes: Commemorativa -música d’aniversari, composta l’any 1995 per encàrrec de l’Orquestra de RTVE, amb motiu del 30 aniversari d’aquesta formació-,  Concert catalanesc per a tenora i orquestra, un concert jovial, basat en melodies populars, en el qual participarà Jordi Figaró com a tenora solista, i, finalment, la simfonia número 7, que “explica” la vida del renaixentista Ausiàs March, tot repassant les principals facetes en què va destacar: guerrer, poeta i home de cultura, i també la seva activitat d’ensenyar al rei a caçar aus. 

El concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat es farà el 21 d’abril al Teatre-Auditori Sant Cugat, el 22 d’abril a l’Auditori de Cornellà i el dia de Sant Jordi al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Altres concerts de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat a L’Auditori de Cornellà

A més del concert de Sant Jordi, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat farà enguany dos altres concerts al mateix Auditori de Cornellà: el 24 de setembre oferirà una proposta de música de pel·lícules, amb el septet de metall de l’Orquestra, format per dues trompetes, dues trompes, dos trombons i una tuba, i el 17 de desembre, el tradicional concert de valsos i danses. 


Segueix-nos