Brotons dirigeix Brotons per Sant Jordi  

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Salvador Brotons, que des d’aquesta temporada 2022-23 és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigirà el concert de Sant Jordi d’enguany d’aquesta formació musical.


Les peces que dirigirà Brotons han estat totes compostes per ell mateix. “En Josep Ferré, que ha estat fins ara el director titular de la Simfònica Sant Cugat, va programar aquest concert de peces meves abans que jo en fos director titular”, remarca Brotons.

Les peces són aquestes: Commemorativa -música d’aniversari, composta l’any 1995 per encàrrec de l’Orquestra de RTVE, amb motiu del 30 aniversari d’aquesta formació-,  Concert catalanesc per a tenora i orquestra, un concert jovial, basat en melodies populars, en el qual participarà Jordi Figaró com a tenora solista, i, finalment, la simfonia número 7, que “explica” la vida del renaixentista Ausiàs March, tot repassant les principals facetes en què va destacar: guerrer, poeta i home de cultura, i també la seva activitat d’ensenyar al rei a caçar aus. 

Aquest concert es farà el 21 d’abril al Teatre-Auditori Sant Cugat, el 22 d’abril a l’Auditori de Cornellà i el dia de Sant Jordi al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Salvador Brotons, director d'orquestra

L’actual director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons (Barcelona, 1959), va estudiar flauta, composició i direcció d’orquestra. Va ser flauta solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l’Orquestra Ciutat de Barcelona. Ha escrit més de 160 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat importants premis de composició, entre els quals el Premio Orquesta Nacional de España i el Premi Ciutat de Barcelona. Ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de la Banda Municipal de Barcelona. Des de l´any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (Estat de Washington). És també professor de composició i de direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

Jordi Figaró i Voltà, tenora

Jordi Figaró i Voltà és professor de tenora, flabiol i cobla del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i de l’ESMUC. Ha estudiat amb els mestres Colomer i Vilà (tenora), Olcina i León (flabiol). Ha tocat arreu d’Europa, a Caracas i a Bogotá, acompanyat del piano, l’orgue, el carilló i diverses formacions orquestrals. Ha participat en l’enregistrament de més de 70 discos, destacant el “Passió per la tenora”, amb el pianista Jordi Vilaprinyó. Ha estat solista dels tres concerts existents per a tenora i orquestra. És el tenorista de la Banda Municipal de Barcelona, de la cobles Simfònica Catalana i Mediterrània i director de la Cobla Jovenívola de Sabadell.


Segueix-nos