Khatxaturian & Bernstein

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el 24 de març, al Teatre-Auditori Sant Cugat, un concert amb un repertori de compositors del segle XX.


Una de les principals peces que interpretarà serà el concert per a flauta travessera i orquestra del rus Aram Khatxaturian (1903-1978), amb la participació d’Elisabet Franch com a flauta solista. Aquest concert va ser escrit el 1940, en plena Segona Guerra Mundial, originalment per a violí. “Les diferents melodies i colors d’aquesta peça ens mostren una varietat de referències culturals que van inspirar el compositor, especialment la música folclòrica armènia”, subratlla Roit Feldenkreis, que el dirigirà.

Les altres obres del repertori d’aquest concert són: “Fanfàrria per a l’home comú”, del nord-americà Aaron Copland (1900-1990) -composta també durant la Segona Guerra Mundial, per animar els soldats nord-americans-, i “Hoedown”, del ballet “Rodeo”, una peça virtuosa, també de Copland, que mostra el seu gran sentit de l’humor, “Gallop”, d’Eyal Rich (1982-), que “explica” l’escena d’un grup de cavalls que galopen, l’obertura “Candide”, del també nord-americà Leonard Bernstein (1918-1990) -una de les peces favorites de Roit Feldenkreis; Bernstein ha estat la seva principal font d’inspiració des que va decidir ser directora d’orquestra-, i “Danzón núm. 2”, del mexicà Arturo Márquez (1950-), una peça que anima a aixecar-se de la butaca i ballar (per això serà la darrera del programa).

L’única obra del repertori del concert que no és del segle XX és la següent: l’obertura de “Les Hèbrides”, de Felix Mendelssohn (1809-1847), un passeig pel paisatge escocès, amb el mar com un dels grans protagonistes.

Roit Feldenkreis, directora d’orquestra

Roit Feldenkreis es va formar a Israel i als Estats Units com a cantant soprano. És creadora de la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell, i ja ha dirigit en altres ocasions, com a directora convidada, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Elisabet Franch, flautista

Elisabet Franch és solista de la Tianjin Symphony Orchestra (Xina) i professora del Centro Superior de Música de Galicia. És convidada habitual com a solista en diferents orquestres i combina la seva activitat interpretativa amb la docència.



 


Segueix-nos