Concert de Sibelius i Elgar

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà un concert amb peces de Sibelius i Elgar, entre d'altres, el proper 12 de febrer al Teatre Monumental de Mataró i el 17 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat

“¿Per què el compositor anglès Edward Elgar (1857-1934) va batejar la que ha esdevingut la seva peça més coneguda com a “Variacions Enigma”? És tot un enigma. ¿Qui eren els 14 amics i amigues als quals va dedicar cadascuna de les variacions? No se’n sap gaire res”, comenta el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, que dirigirà aquesta obra cerimonial i melòdica, de gran lluïment per a l’orquestra, el proper 12 de febrer al Teatre Monumental de Mataró i el 17 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat. En aquest mateix esdeveniment també s’interpretarà el Concert per violí i orquestra en Re menor op. 47, del finlandès Jean Sibelius (1865-1957). “És una obra de la mateixa època de les “Variacions Enigma”. Les variacions d’Elgar van ser compostes el 1899, i aquest concert de Sibelius tan sols quatre anys més tard, el 1903. El concert per a violí i orquestra de Sibelius és molt difícil per al volí solista, i també per a tota l’orquestra. És un “tour de force”, d’una gran bellesa. Sibelius, romàntic tardà, va revisar-lo diverses vegades i li va quedar molt rodó”, diu Brotons. La violinista solista serà la catalana Inés Issel.

En aquest mateix concert s’estrenarà l’obra Seny, del compositor català Tomàs Peire (1979-). “Programar obres d’autors catalans és una de les divises de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis, ara fa més de 30 anys”, subratlla Salvador Brotons, director i compositor català de prestigi internacional, que des d’aquesta temporada és director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Inés Issel Burzyńska, violí

Nascuda a Tarragona l’any 2001, Inés Issel Burzyńska va començar la formació musical amb la seva mare, Iwona Burzyńska. Va estudiar a l’Escola de Música Reina Sofía, a la càtedra de violí Telefónica amb el professor Zakhar Bron, i a l’acadèmia d’elit "Meisterklasse Zakhar Bron Academy" d'Interlaken (Suïssa). En la seva curta però intensa carrera artística ha aconseguit molts èxits significatius, entre els quals el primer premi del 13è Concurs Internacional de violí en honor de Karol Lipiński i Henryk Wieniawski a Lublin, el 2015. Ha actuat en prestigioses sales de concerts.


Segueix-nos