Quadres d'una exposició

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper 18 de novembre al Teatre-Auditori Sant Cugat l’obra “Quadres d’una exposició”, de Modest Mússorgski (1839-1881), orquestrada per Maurice Ravel (1875-1937).


En aquest mateix concert la formació simfònica santcugatenca interpretarà “Ma mère l’oye” (cinc peces infantils), de Francis Poulenc (1899-1963) i el concert per a dos pianos i orquestra de Maurice Ravel (1875 -1937). Hi actuaran els pianistes Alex Aguacil i Yukiko Akagi.

“Aquesta és una obra que posarà a prova l’Orquestra Simfònica Sant Cugat”, diu Salvador Brotons, nou director titular d’aquesta orquestra, que dirigirà el concert. Ens parla de “Quadres d’una exposició”, que va ser composta per piano per Mússorgski, i Ravel en va fer la versió orquestral, que és la que tocarà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. “Ravel orquestrava de manera molt delicada, buscant tot el color”, diu Brotons, i subratlla que a les partitures dels instruments de corda de “Quadres d’una exposició” va fer molts divisi. “Ravel ha estat un dels grans orquestradors de música clàssica”, sentencia Brotons. Ravel també va orquestrar “Ma mère l’oye”, que havia compost ell mateix per a dos pianos. És una de les altres peces que oferirà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat en aquest concert.

Un dels concerts per a dos pianos i orquestra que més s’interpreta arreu del món és el de Francis Poulenc. Brotons va dirigir-lo amb la Vancouver Symphony, de la qual és director titular, i amb els mateixos pianistes solistes que ara el tocaran, Alex Aguacil i Yukiko Akagi. “En aquest concert Poulenc és molt melòdic, i també agosarat, i trapella, fins i tot grotesc. És un mestre de sorpreses”, opina Brotons.


Segueix-nos