Rèquiem de Fauré

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper 28 d’octubre al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert en el qual interpretarà el Rèquiem de Gabriel Fauré (1845-1924) i la Serenata núm. 2 de Johannes Brahms (1833-1897). El concert serà dirigit per Jordi Piccorelli i hi participarà la soprano Júlia Sesé, el baríton Josep-Ramon Olivé i el Cor Bruckner Barcelona. El mateix concert també es farà el 30 d’octubre al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

“Amb aquest concert recuperem la tradició europea d’interpretar un Rèquiem en dates pròximes a Tots Sants”, explica Jordi Piccorelli. “El Rèquiem de Fauré és una obra hipnòtica d’una bellesa extraordinària”, diu Piccorelli, i revela que l’ha acompanyat des de ben jove: “Va ser el primer Rèquiem que vaig dirigir, molt abans dels altres famosos, com el de Mozart o el de Brahms. Feia pocs mesos que havia mort el meu avi, i em va proporcionar la pau interior que necessitava per acceptar la seva mort, que era el mateix que acceptar la meva pròpia vida. Ara, bastants anys més tard, afronto aquesta preciosa partitura després de moltes altres experiències vitals de la mateixa índole, especialment la mort dels meus pares”.

Tant al Rèquiem de Fauré com a la Serenata núm. 2 de Brahms tenen un paper destacat les violes i els violoncels. “Aquesta serenata és un bon exemple del que és capaç Brahms, que aconsegueix fer créixer una composició d’una “cèl·lula” fins a una obra de grans magnituds, cosa que saben fer només els genis musicals. És un bon preludi del que seran les seves grans simfonies”, diu Piccorelli.

Jordi Piccorelli, director d’orquestra

Jordi Piccorelli López (Barcelona, 1973) va iniciar els estudis de música al conservatori de Sant Cugat del Vallès amb flauta de bec i violí. De jove ja es va interessar pel món de la direcció musical i va fundar el cor Aulos, del qual va ser director durant quasi 20 anys. També va fundar i dirigir l’orquestra Camerata di Phonasci, amb la qual va fer molts concerts amb instrumentistes especialitzats en música antiga.

Posteriorment va cursar els estudis de direcció d’orquestra a l’ESMUC amb els mestres Salvador Brotons i Lutz Köhler. Ha estudiat també amb els mestres Antoni Ros Marbà, Paolo Bellomia (de la Universitat de Montreal, Canadà) i Martin Schmidt (de Karlsruhe, Alemanya), entre d’altres.

Llicenciat en Història i Ciències de la Música (UAB) i màster en Musicologia i Educació Musical (UAB), ha dirigit nombroses formacions en espectacles d’òpera, concerts simfònics, corals, cobles... És docent i també es dedica a la recuperació de patrimoni musical català i a la divulgació musicològica.

El Cor Bruckner Barcelona

El Cor Bruckner Barcelona va ser fundat per Sergi Moreno l’any 2003. El 2007 Júlia Sesé va prendre’n la direcció, primer conjuntament amb J. M. Mindan i després amb J. R. Olivé. Ara Júlia Sesé el dirigeix en solitari. 

El cor ha participat i obtingut diversos reconeixements en concursos com el Concurso Nacional de Corales Antonio José (Burgos, 2012), el Certamen Coral de Cocentaina (Alacant, 2014), el Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros (Saragossa, 2018) i, més recentment, el Certamen Coral de Tolosa (País Basc, 2021).

Ha treballat amb directors com J. de la Rubia, M. Valdivieso, X. Puig, Ò. Boada, B. Allred, X. Pastrana, A. Reverté i K. Ono, i ha col·laborat amb entitats com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Simfònica J. Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Gran Teatre del Liceu. També ha realitzat concerts a cappella en espais com L’Auditori de Barcelona i el Palau de la Música, entre d’altres.

Júlia Sesé, directora de coral i soprano

Nascuda a Barcelona, Júlia Sesé Lara és llicenciada en direcció coral i en cant clàssic per l’ESMUC. Ha estat guardonada dues vegades amb la beca per a cantants de la Fundació Victòria del Àngels. Ha cantat com a solista amb l’Orquestra Barroca Catalana, amb l’orquestra Murtra Ensemble, amb l’orquestra Girona XXI, amb l’orquestra Les talents lyriques, amb el Quartet Filharmonia de Barcelona, amb el quartet La Colombina, amb l’“ensemble” In Canto i en el musical “Mar i Cel”. Dirigeix el Cor Anton Bruckner des del 2007 i el Cor Plèiade des del 2014. Ha estat assistent de Conxita Garcia en la direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu durant la temporada 2017-18. Forma part de l’equip de directors preparadors d’ “El Messies” de Händel participatiu que organitza CaixaBank.

Josep-Ramon Olivé, baríton

Josep-Ramon Olivé és en l’actualitat un dels joves barítons espanyols amb més projecció internacional. Nascut a Barcelona, comença els estudis de violoncel, piano i cant a l’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona. Graduat en l’especialitat de direcció de cor i de cant clàssic a l’ESMUC, continua la seva formació a la Guildhall School of Music & Drama, on forma part del prestigiós “opera course” amb Rudolf Piernay. Col·labora regularment en orquestres com Les Arts Florissants i Hespèrion XXI, entre d’altres.


Segueix-nos