TV3 ofereix “La cinquena de Beethoven”, interpretada per l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
El proper diumenge, 8 de maig, a les 12.20 hores, el programa “Diumenge, concert” (TV3) oferirà la cinquena simfonia de Beethoven, interpretada per l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

El concert que oferirà TV3 va tenir lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat el 26 de novembre de 2021. Va dirigir-lo Roit Feldenkreis.

“Diumenge, concert” és la proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball dels músics. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

Roit Feldenkreis, directora d’orquestra

De jove, Roit Feldenkreis es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano. Un principi aparentment previsible que s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit: constantment investiga i empeny els límits de les tradicions clàssiques, així com els culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.

Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant vuit anys de la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota la direcció de Roit, l’orquestra va interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món. També feia cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits, i concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.

El 2019 Roit Feldenkreis es va traslladar a Barcelona on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món..

En l’àmbit internacional ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic), amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia), amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra (Regne Unit), amb el pianista Jayson Gillham, l’Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai, amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l’Orquestra de Cambra de Bombai (Índia), amb el violinista Hadar Rimon, entre d’altres.


Segueix-nos