Ana Häsler amb la Simfònica

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

La mezzosoprano Ana Häsler serà una de les grans protagonistes del concert que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper divendres 11 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat. 

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper divendres 11 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert amb el següent repertori: una selecció de Peer Gynt, d’Edvard Grieg (1843-1907), i petites joies musicals del món de l’òpera: l’obertura de La Força del destí i Re dell'abisso affrettati, d’Un ballo in Maschera, de Giuseppe Verdi (1813-1901), l’ Intermezzo i Voi lo sapete o mamma, de Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni (1863-1945),  i la Cançó de la lluna de Rusalka, d’Antonin Dvorák (1841-1904). El concert serà dirigit per Marc Moncusí.

El públic d'òpera i el públic simfònic malgrat les lògiques confluències, no són el mateix. Els primers són uns grans admiradors de la veu humana mentre que els segons pensen que no hi ha millor instrument que l’orquestra simfònica per expressar tots els matisos i sentiments del compositor. Aquest és un concert que agradarà als dos tipus de públic, un gran concert simfònic amb la col·laboració de la mezzo-soprano Ana Hasler.

Aquest mateix concert també s’oferirà el 20 de febrer a La Massa Teatre de Vilassar de Dalt.

Ana Häsler, mezzosoprano 

La cantant lírica Ana Häsler pertany a una reconeguda família d’artistes d’origen suís-cubà i resident a Sant Cugat del Vallès.

El 1999 és seleccionada per Teresa Berganza entre més de dos-cents joves cantants de tot el món per formar part dels seus Primeres Aules de Cant a Santander i de la Càtedra de Cant Alfredo Kraus de l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, després de la qual cosa la mezzosoprano va donar inici a una brillant carrera internacional com a solista amb un ampli repertori que abasta des del Barroc fins a la Música Contemporània en l’àmbit de l’òpera, la música simfònica, el lied i la cançó espanyola, catalana i hispanoamericana de concert.

La flexibilitat de la seva veu li permet abordar amb gran èxit rols de soprano i de mezzosoprano, i ha estat dedicatària de nombroses obres de compositors contemporanis com Antón García Abril, Pedro Halffter, Claudio Prieto, Juan Manuel Marrero, Miquel Ortega i Juan José Falcón Sanabria , els que han escrit per a la seva veu cicles de cançons, alguns d’ells sobre versos del seu germà, el poeta Rodolfo Häsler.

El 2020, crea “El Argar Musical”, un circuit de música clàssica i arqueologia que té, com a objectius, la promoció i la difusió de tots dos Patrimonis en els enclavaments i jaciments de la cultura prehistòrica de l’Argar.

Marc Moncusí, director

Marc Moncusí va ser director assistent de Julius Rudel a Pittsburgh el 2001 en la primera producció mundial en anglès de l’òpera Die Bürgschaft de Kurt Weill; el 2011 va ser director assistent al Teatro de La Zarzuela de Madrid i al Gran Teatre del Liceu de Barcelona en l ́estrena mundial de l ́òpera Jo, Dalí de Xavier Benguerel, sota la direcció de Miquel Ortega. Ha dirigit l ́Orquestra de la Volksoper de Viena i Simfònica de Munic com a assistent de David Giménez en el Belcanto Concert Tour 2015 amb Diana Damrau i Nicolas Testé. En el camp operístic ha dirigit Madama Butterly (Gran Teatro de La Habana, 2012), El Barbero de Sevilla (Medellín, 2014), Doña Francisquita (Medellín, 2016), i ha enregistrat les òperes de cambra El Paradís de les muntanyes i URBS de Jesús Rodríguez Picó amb el Barcelona Modern Project.

Com a director convidat ha estat al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Beijing, l’Orquestra Filharmònica de la Ciutat de Mèxic, l’Orquestra Filharmònica de Denver, l’Orquestra Simfònica de l ́Estat de Mèxic, l’OFUNAM, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Teatre Nacional Cláudio Santoro de Brasilia, l’Orquestra Simfònica de Haifa, l’Orquestra de Cambra de Florència, l’Orquestra Filharmònica de Silèsia (Polònia), l’Orquestra Filharmònica de Wuhan (Xina), l’Orquestra Simfònica Nacional de Xile, l’Orquestra Simfònica d ́El Cairo, l’Orquestra Simfònica de la UANL de Monterrey (Mèxic), l’Orquestra de Cambra de Bellas Artes (Mèxic), l’Orquestra Juvenil Universitària Eduardo Mata (Mèxic), l’Orquestra de Cambra de l ́Havana, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre de L ́Havana, l’Orquestra Filharmònica de Medellín, etc.

Marc Moncusí és, des de la temporada 2005-06, director artístic de l’Associació de Concerts de Reus, i des del 2018 professor convidat del Conservatori Nacional de Música de Mèxic. Nascut a Valls, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu, al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i a la Universitat Carnegie Mellon de Pittsburgh. Posteriorment va ampliar la seva formació amb Jesús López Cobos a l ́Orquestra Simfònica de Cincinnati (2000-2001) i a la Deutsche Staatsoper de Berlín, invitat per Daniel Barenboim (2001-2004).


Segueix-nos