Degut a una lesió muscular del pianista Miquel Gusi, el concert de piano de Chopin que havia d'oferir el 29 de gener a Sant Cugat i el 4 de febrer a Cornellà es farà el 13 de maig a les 20.00 h. a l'Auditori de Cornellà i el 14 de maig a les 12.00 h. a la Sala Polivalent del Conservatori Municipal Victòria dels Àngels de Sant Cugat
El jove pianista Miquel Gusi i els solistes de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigits per Roit Feldenkreis, oferiran el concert per a piano i orquestra núm. 1 en Mi menor op. 11 del polonès Frédéric Chopin (1810-1949) i el preludi de la “Holdberg Suite” op. 40 del noruec Edvard Grieg (1843-1907).
Va ser el mateix Chopin qui va estrenar, com a pianista solista, el seu concert per a piano i orquestra número 1 que oferirà l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Autèntic príncep del piano a inicis del segle XIX, Chopin va saber transformar en música les emocions més extremes i les passions més profundes: amb les mans sobre les tecles convertia en so la seva intensa vida interior.
Miquel Gusi, pianista
Nascut l'any 2001, en Miquel Gusi va començar els seus estudis musicals als 4 anys a l'Escola Municipal de Música de Cornellà amb Albert Andreu, i continua la seva formació amb Carmen Amat. Posteriorment, completa els seus estudis al Conservatori Professional del Liceu sota tutela de la pianista russa Olga Kobékina.
Des del setembre del 2019, continua la seva formació al Conservatori Superior del Liceu amb el reputat mestre rus Stanislav Pochekin i amb el pianista Enrique Bagaría, estant becat per la Fundació de Música Ferrer-Salat per cursar la totalitat dels estudis musicals a la Fundació Conservatori del Liceu.
Ha rebut classes magistrals de grans mestres com Claudio Martínez-Mehner, Piotr Paleczny, Jacques Rouvier, Grigory Gruzman, Eliane Reyes, Ilya Maximov, Judith Jáuregui, Marc Heredia, Michael Davidov, Mykola Suk, Yuri Logatchov, Adam Kent, Raimon Garriga i Daniel Ligorio.
Ha participat i ha estat premiat a concursos nacionals i internacionals, com el II Concurs Internacional “Alborada Russa”, el 49è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya 2019, el Premi Granados 150 anys i el Concurs Internacional de Joves Pianistes “Ricard Viñes” de Lleida.
Des del seu debut en públic com a solista als 14 anys, ha participat en Festivals i ha ofert recitals en diferents ciutats, com Berlín, Barcelona, Oviedo, Tenerife, Marbella, Estepona, Vic, l'Hospitalet i Cornellà de Llobregat, entre d’altres.
També complementa la seva formació musical amb els cursos de direcció coral de la FCEC, estudiant amb els mestres Elisenda Carrasco, Pablo Larraz, Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch, i rebent una masterclass del director Jordi Casas.
Roit Feldenkreis, directora d’orquestra
Roit Feldenkreis es va iniciar en el món de la música clàssica a la manera “clàssica”. De jove es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano amb tot el que això comporta de pràctica, disciplina i treball dur. Aquest principi aparentment previsible s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit: constantment investiga i empeny els límits de les tradicions clàssiques, així com els límits culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.
Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant 8 anys de la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota el lideratge de la Roit, aquesta orquestra es va dedicar a interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món, així com a realitzar regularment cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits i realitzar concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.
El 2019 Roit es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família, on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Emprenedora i innovadora, Roit ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món. És una sol·licitada conferenciant en els camps de la música i el lideratge. Roit promou col·laboracions artístiques interdisciplinàries per desafiar les normes habituals de la música clàssica i crear una profunda connexió i reconeixement per part del públic.
A nivell internacional, ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic), amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia), amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra (Regne Unit), amb el pianista Jayson Gillham, l’Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai, amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l’Orquestra de Cambra de Bombay (Índia), amb el violinista Hadar Rimon, entre d’altres.
Algunes de les orquestres israelianes que Roit dirigeix regularment són: l’ Orquestra Israel NK, l’ Orquestra Simfònica Ra’anana, l’ Orquestra Simfònica Ramat Ha’sharon, l’ Orquestra Simfònica de Carter i l’Orquestra de Cambra d’Israel. També és una educadora especialitzada en música, crea programes musicals per a nens i concerts especials interdisciplinaris.