Els primers 30 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en un llibre il·lustrat per a infants

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Gràcies al codi QR es pot gaudir de nombrosos concerts d’aquesta formació musical.


“La Jana, viola de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat” és el títol del llibre infantil que acaba de publicar-se amb motiu del Sant Jordi del 2021 i del 30 aniversari de la formació simfònica santcugatenca. Editat per Harmony-Games, ha estat il·lustrat per Laura Soler, formada a l’escola Llotja i autora de nombrosos llibres infantils, i escrit per Daniel Romaní, responsable de comunicació de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Romaní té una àmplia trajectòria en el camp del periodisme cultural.

El llibre ha estat ideat i coordinat per Oriol Ferré, formador en educació musical, professor de música i trombonista de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Ferré és titulat superior en jazz i música moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program.

“Malgrat tots els impediments causats per la pandèmia de la covid-19, hem fet l’esforç de realitzar aquest llibre coincidint amb la festa de Sant Jordi i per celebrar el 30 aniversari de l’Orquestra”, explica Flora Puntós i Cabero, presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra. “És un conte adreçat als infants, però també a les persones melòmanes de les altres edats, especialment els qui han gaudit dels concerts de la nostra orquestra al llarg de les seves primeres tres dècades. Els textos i les il·lustracions els faran reviure l’experiència -sempre efímera- de molts dels concerts de què han gaudit”, subratlla Flora Puntós i Cabero. “La major part d’històries de la Jana, la protagonista del llibre, amb el seu instrument -la viola-, quan l’estudia a casa, als assaigs, als concerts... no són només d’ella. Són històries compartides que expliquen els primers 30 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat”, diu la presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra.

Un dels atractius de “La Jana, viola de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat” és que incorpora nombrosos codis QR dels concerts que s’esmenten al text, que permeten gaudir-los de nou.

Aquest llibre es pot adquirir a la web d’Harmony Games (harmony-games.com) i a les principals llibreries del país.


Segueix-nos