Josep Ferré: “La música de pel·lícules és la més escoltada de tota la història”

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat entusiasma amb un concert de músiques de pel·lícules i la guitarra elèctrica com a instrument solista. 

“La música composta per a les pel·lícules és una part molt important de la música simfònica del segle XX, i del que portem de XXI. És, sens dubte, la més escoltada de tota la història. La major part de grans compositors de música clàssica, com Mozart, no els coneixien ni al poble del costat, quan vivien. En canvi, John Williams, per exemple, que ha fet moltes bandes sonores, gaudeix d’una gran popularitat en vida”, va comentar Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en una pausa, entre peça i peça, al concert que va dirigir el passat divendres 26 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat.

Precisament John Williams va ser un dels protagonistes d’aquest concert. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat va interpretar d’aquest compositor nord-americà, nascut el 1932, fragments de “Shindler’s list”, “Superman”, “Harry Potter” i “Raiders March”, d’“Indiana Jones”, entre d’altres. A més, va oferir la “Marxa & Tahiti Trott”, de “Tea for Two”, de Dimitri Xostakòvitx (1906-1975), peces de “La Misión” i de “Cinema Paradiso”, d’Ennio Morricone (1928-2020), amb arranjament i orquestració del compositor David Bozzo, i “Pirates del Carib”, de Klaus Badelt (1967-).

El concert va tenir un altre important al·licient: s’hi va interpretar la “Suite Saltofler”, de Jaume i Oriol Saltor, amb arranjaments i orquestració fets expressament per a aquest concert per David Bozzo.

Aquesta suite va ser interpretada per Oriol Saltor (guitarra solista) i el conjunt de l’Orquestra. El públic va gaudir molt escoltant un instrument “elèctric” com a solista acompanyat d’una gran orquestra simfònica. Com a bis, Oriol Saltor i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat van oferir “Caravan”, de Duke Ellington.

El concert va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.


Segueix-nos