Homenatge a Joan Manén

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

El proper dissabte, 16 de gener, a les 12:00 hores, a l’Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels, té lloc un concert dedicat a Joan Manén, amb la participació de Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano).

L’acte forma part del cicle de concerts de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. S’ha programat amb motiu del 50è aniversari de la mort de Joan Manén. S’hi interpretarà l’ària de la suite en Re, de Johann Sebastian Bach (1685-1750), la versió que Joan Manén va fer de la sonata “Il Trillo del Diabolo”, de Giuseppe Tartini (1692-1770), “Tres romances en homenatge a Joan Manén”, de Marc Migó (1993) (estrena), “Balada op. A-23”, de Joan Manén, i “Dansa ibérica” núm. 3 op. A-36, també de Joan Manén.

Joan Manén i Planas (1883-1971) va ser un virtuós del violí i compositor d’una obra molt important i extensa: òperes, obres simfòniques, concerts, ballets, música de cambra, sardanes, cançons... També va fer nombroses transcripcions musicals. És un dels músics catalans més rellevants del segle XX que no fou valorat ni reconegut després de la seva mort. La seva figura és l’emblema i la força motriu per reivindicar un gran nombre de compositors catalans de qualitat que mereixen ser coneguts, interpretats i consolidats en les programacions de concerts.


Segueix-nos