Concert de valsos i danses

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà quatre concerts de valsos i danses en diverses ciutats catalanes.

El concert de valsos i danses és una proposta molt arrelada de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat per les festes de Nadal. Es tracta d’una tradició inspirada en el concert de Cap d’Any que se celebra a Viena ininterrompudament des de fa una pila d’anys, concretament des del 1941, i que és seguit arreu del món per milions de persones a través del televisor.

El concert de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat d’enguany serà dirigit pel compositor i director d’orquestra Salvador Brotons, que ha dirigit la formació simfònica santcugatenca en diverses ocasions.

No tot surt al programa, en aquest concert nadalenc de l’Orquestra Simfònica Sant, ja que hi ha uns quants “gags” proposats pels mateixos músics, i habitualment uns quants bisos. Pel que fa al repertori programat, s’hi interpretaran valsos de Johann Strauss (1804-1849) i de Johann Strauss Jr. (1825-1899), i també l’obertura “Pique Dame”, de Franz von Suppé (1819-1895) i la suite “El llac dels cignes”, de Piotr Ílitx Txaikovski (1840-1893).

Com ja és tradició, en aquest concert s’interpretarà una suite de Salvador Brotons, que inclou vuit nadales: “A vint-i-cinc de desembre”, “El petit vailet”, “El noi de la mare”, “El desembre congelat”, “Sant Josep i la Mare de Déu”, “A Betlem me’n vull anar”, “L’Àngel i els pastors” i “El cant dels ocells”. La suite té un final brillant que recorda la sardana “La Santa Espina”. Així, doncs, en aquest concert, Brotons dirigirà Brotons.

Com cada any, amb aquesta proposta, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat farà una petita gira per diferents ciutats catalanes: el 20 de desembre actuarà a l’Auditori de Cornellà, el 28 de desembre, “a casa”, al Teatre-Auditori Sant Cugat, el 30 de desembre al Teatre Fortuny de Reus, i el 3 de gener al Teatre municipal de Montcada i Reixac.


Segueix-nos