Concert del 30 aniversari

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà divendres 27 de novembre, a les 20:00 hores, al Teatre-Auditori Sant Cugat, el concert del seu trentè aniversari.

El repertori del concert serà un recorregut per la història de la música, des del 1.600 fins avui, passant, doncs, per la música barroca (1600-1750), la música clàssica (1750-1800), el romanticisme (segle XIX), la música del segle XX i la de l’actual segle XXI.

“A més de l’evolució musical, el concert també posarà de manifest l’evolució orquestral: la primera peça serà interpretada per una petita formació de cambra, de cinc músics, i l’última per gairebé un centenar de músics, amb la gran orquestra simfònica i dos cors”, explica Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que dirigirà el concert. “La història de la Simfònica Sant Cugat té un cert paral·lelisme amb aquesta evolució: vam començar el 1990 com a orquestra de cambra i amb els anys hem esdevingut una gran orquestra simfònica”, remarca Josep Ferré.

De música barroca, l’Orquestra interpretarà l’entrada d’ “Orfeo, favola in musica”, de Claudio Monteverdi (1567-1643), i “Allegro”, del concert de Brandenburg núm. 3 de Johann Sebastian Bach (1685-1750). De l’anomenada música clàssica, tocarà l’obertura d’ “Armida”, de Joseph Haydn (1732-1809). Del segle XIX (romanticisme musical) tocarà l’obertura de “La forza del destino”, de Giuseppe Verdi (1813-1901). Del segle XX, “L’Aplec”, d’Agustí Borgunyó (1894-1967). I finalment, del XXI, interpretarà “Carpe Diem”, que Salvador Brotons (1959-) ha dedicat a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat amb motiu del seu 30è aniversari. Aquesta obra per a cors i orquestra serà interpretada pel Cor Infantil Sant Cugat (directora: Ana Boixeda) i pel Cor Aglepta (director: Oriol Castanyer). Una de les particularitats de “Carpe Diem” és que inclou diverses cançons populars catalanes.

Cada obra s'interpretarà amb l'ambientació de cada època.

Al principi de l’acte es nominarà Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, com a Presidenta Honorífica de l’Associació Orquestra Sant Cugat.
Segueix-nos