JOAN BERLANGA, ACTOR I...

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Juliol 2020 El coneixeu? En Joan Berlanga Escolar és el regidor de l'orquestra des dels seus inicis. La seva feina és imprescindible però tot sovint desconeguda. Entreu i coneixeu-lo una mica millor.

Regidor o Regidora d’ orquestra és “la persona que s'encarrega de la presentació en escena de l'Orquestra, especialment de subministrar i mantenir tot el material necessari com els faristols, les partitures, les cadires, etc.”, segons el Termcat, Centre de Terminologia de la Generalitat de Catalunya. 

Òbviament calia concentrar el significat en unes poques línies però a la pràctica aquesta funció imprescindible per a la correcta execució d’una producció implica tenir-ho tot controlat a cada assaig i a cada concert. Això vol dir, entre d'altres coses, arribar abans que tothom per tal que tot estigui a punt a l’hora, saber quins instruments hi haurà a cada producció, tenir-los a punt si cal transportar-los, tenir cada cadira i faristol de cadascú al lloc exacte on ha de seure.

El dia del concert el regidor o regidora treballa en temps real, és l’enllaç entre el director/a, tècnics i músics, solistes o artistes en general. Du a terme la coordinació de tot l’equip perquè tot encaixi a la perfecció. Les entrades, les sortides, les presentacions, els descansos, les salutacions, el lliurament d’obsequis, les necessitats tècniques especials... tot està sota el seu control.

Avui hem volgut portar-vos les paraules d'en Joan Berlanga, actor i regidor de l’Orquestra des dels seus inicis, perquè penseu en ell també el proper cop que vingueu a un dels nostres concerts, que esperem que serà ben aviat. Molts de vosaltres el reconeixereu també com a actor narrador, ja que ha col.laborat amb l’Orquestra en diversos concerts també en aquesta altra faceta professional.

Seguiu la nostra programació i no us perdeu l’entrevista a l’amic Joan Berlanga.


Darreres notícies

Segueix-nos