30 ANYS EN XIFRES

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
.
Juny 2020 La Simfònica Sant Cugat celebra aquest mes el seu 30è aniversari. Ens ha semblat un bon moment per recordar algunes de les xifres que li han estat més importants.

    1
Un és el director titular - i fundador - de l’Orquestra des del primer dia, el mestre Josep Ferré.

    2
Són els cicles de música que ofereix actualment l’ OSSC, un cicle simfònic i un de música de cambra així com 2 són també els teatres ens què la Simfònica Sant Cugat manté una temporada estable: el Teatre-Auditori de Sant Cugat i el Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

    4
És el dia i el mes en què per primer cop una quinzena de músics –amics- es van trobar per assajar les peces del que seria el primer de molts concerts.

    5
És el número de sintetitzadors que es van connectar dins el Monestir de Sant Cugat el 27 de juny de 1987 per interpretar la innovadora versió de l'òpera "Norma", de Vincenzo Bellini estrenada a l' Scala de Milà el 26 de desembre de 1831, que en Josep Ferré havia adaptat pel concert de Festa Major, per a narrador, soprano, cors i sintetitzadors!

   17
Són els directors convidats que han passat per l’ orquestra simfònica durant aquests 30 anys. Ha estat per a nosaltres un plaer col·laborar amb: Joan Albert Amargós, Donald Appert, Salvador Brotons, Gerard Claret, Edmon Colomer, Daniel Gil, David Giménez, Peter Herbolzheimer, José Carlos Martínez, Jesús Medina, Marc Moncusí,  Michal Nesterowicz, Grigor Palikarov, Jordi Piccorelli, Pep Prats, Antoni Ros-Marbà, Santiago Serrate.

   24
És el número de membres fundadors de l’Associació Orquestra Sant Cugat, creada l’any 1991.

   30

Són els anys que hem recorregut junts, amb les músiques i els músics, amb les i els artistes convidats, amb els públics d’arreu, amb tots els tècnics, programadors, patrocinadors i una llarga llista de col·laboracions sense les quals arribar on som avui no hauria estat possible.

   55
És el número de músics de la formació simfònica més habitual, representant un 64% la corda i un 33% el vent, a més de la percussió.

   56
concerts i activitats per empreses s’han fet en aquests anys. Sovint els concerts per a empreses són per a gaudi dels treballadors i les seves famílies. Les Activitats tenen un component formatiu per millorar el treball en equip i trencar barreres emocionals que sovint es creen en els grups de treball. Fomentar la col·laboració i el treball en equip afavoreix la millora dels resultats i l’augment de la productivitat de les empreses.

   70
Són els “Diari del Concert” que s’han publicat des del primer, l’any 2003, fins al darrer 2017, durant gairebé 15 anys de forma ininterrompuda. El "Diari del Concert" va tenir un gran èxit sobretot per la seva gran “actualitat” ja que s’imprimia durant el concert, incloent fotografies de l’entrada al concert i s’entregava al públic a la sortida.

   75
Són els diferents recintes en què ha actuat l’ Orquestra des dels seus inicis. Tocar en llocs emblemàtics com el Palau Sant Jordi, el Palau de la Música o la Sagrada Família et deixa un record impressionant, per la magnitud i dimensió de l’espai i del públic. Però fer-ho a  teatres i auditoris locals com el Kursaal de Manresa, el Zorrilla de Badalona, el Fortuny de Reus, el Teatre Municipal de Moncada, l'Auditori de Cornellà o La Massa de Vilassar de Dalt, entre molts i molts d’altres, fins a 75 escenaris diferents en aquests 30 anys, incloent el Teatre-Auditori de Sant Cugat, et va deixant una petjada més fonda, de reconeixement local, de pertinença al país. Poder estar en contacte amb tot aquest públic d’una manera molt més propera i sentir l’escalfor dels seus aplaudiments després de cada actuació  és el que t’anima a continuar endavant.

  190
És el número de concerts fets només a l’ Auditori de Sant Cugat, inaugurat el 1993, on l’ OSSC té un cicle estable des de la temporada 1996-1997.

  211
És el que pesaven aproximadament en kilograms els instruments que es van tocar sobre l’escenari en el concert “Grieg & Bizet” el passat mes de gener. Cal dir que el pes d’una flauta travessera s’assembla molt al d’un violí, tot i que és una mica més lleugera i pesa poc més d’una lliura i el contrabaix tot i pesar 10 kg no és pas l’instrument més pesat, el guanyen en escreix l’ arpa, el bombo simfònic i la timbala que en pesen vora vint-i-quatre!

  681
És el número de concerts simfònics que l’orquestra ha dut a terme fins a dia d’avui.

1780
Són les partitures que formen part de l’ arxiu de la Simfònica Sant Cugat. La primera partitura registrada, que va entrar amb el número 1, va ser el “PAGA-LI JOAN”, cançó popular d’ àmbit local.

1990
És l'any del naixement de l'"Orquestra de Cambra de Sant Cugat" que el 1995 es va fusionar amb la "Jove Orquestra Sant Cugat" donant pas a l’ actual "Orquestra Simfònica Sant Cugat".

2003
És l’any en què l’ Orquestra va oferir el concert més multitudinari. Amb un aforament de 20.000 espectadors i la participació del tenor Josep Carreras, el concert al Palau Sant Jordi de Barcelona va ser una experiència inoblidable.

2006
És l’ any en què l’Orquestra va rebre el “Premi Ciutat de Sant Cugat”. Atorgat per l'Ajuntament de la ciutat de la ma de qui en aquells moments n’era l’ alcalde, Lluís Recoder, el guardó és un reconeixement a aquelles persones i organitzacions que han tingut un paper rellevant al llarg de l'any anterior a la seva convocatòria. La primera edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat va ser l'any 2005.

2008
S’ inicia el Cicle de Música Cambra a l’ Aula Magna de l’ Escola Municipal Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat. Una quinzena de músics de la Simfònica acompanyen un/a o més joves solistes amb l’objectiu de facilitar a aquest col·lectiu de músics la possibilitat de tocar amb músics professionals.

2724 
No és una data!. És el número aproximat d’ assajos fets en aquests 30 anys amb tota l'orquestra. Déu n'hi do! 
  

Segueix-nos