Roit Feldenkreis, directora

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

883roitlow

Roit Feldenkreis
es va iniciar en el món de la música clàssica a la manera "clàssica". De jove es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano amb tot el que això comporta pràctica, disciplina i treball dur. Aquest principi aparentment previsible s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit, en la qual ha estat constantment investigant i empenyent els límits de les tradicions clàssiques, així com els límits culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.

Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant 8 anys a la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota el lideratge de la Roit, l’ Orquestra es va dedicar a interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món, així com a realitzar regularment cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits i realitzar concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.

El 2019 Roit es va traslladar a viure Barcelona amb la seva família, on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Emprenedora i innovadora, Roit ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món. És una sol·licitada conferenciant en els camps de la música i el lideratge. Creativa i innovadora, Roit promou col·laboracions artístiques interdisciplinàries per desafiar les normes habituals de la música clàssica i crear una profunda connexió i reconeixement per part del públic.

A nivell internacional, ha dirigit  l’ Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic) amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia) amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra ( Regne Unit) amb el pianista Jayson Gillham, l' Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l' Orquestra de Cambra de Bombay (Índia) amb el violinista Hadar Rimon, entre d'altres. Roit Feldenkreis està convidat aquesta temporada a dirigir a Mèxic, Xipre i d’altres països.

Algunes de les orquestres israelianes que Roit dirigeix ​​regularment són: l’ Orquestra Israel NK, l’ Orquestra Simfònica Ra’anana, l’ Orquestra Simfònica Ramat Ha’sharon, l’ Orquestra Simfònica de Carter, l’ Orquestra de Cambra d’Israel, entre d’altres. També és una educadora especialitzada en música, crea programes musicals per a nens, i concerts especials interdisciplinaris.

En començar la seva carrera musical com a cantant de soprano, Roit Feldenkreis ha actuat com a solista al Cor Filharmònic d’Israel i al Cor d’ Opera d’Israel, entre d’altres. També ha dirigit cors a Israel i a tot el món, inclòs el cor de la producció del mestre Daniel Oren de “Madam Butterfly” de Puccini amb l’ Orquestra Filharmònica d’Israel. Soprano de formació clàssica, Roit posa el focus en les línies melòdiques de la partitura per crear una potent melodia orquestral en cada peça.

Llicenciada a la Universitat de Tel Aviv, Roit té un màster en Direcció d’Orquestra per l’Escola de Música Buchman-Mehta de la universitat, on va estudiar amb Yoav Talmi i Mandy Rodan. Altres directors amb els quals ha estudiat són Noam Sheriff, Zsolt Nagy, Achim Holub, Avi Ostrovski, Ze’ev Dorman, Helmut Riling, Manfred Honneck i Julian Raichlin, per citar-ne alguns.

924roitlow


Segueix-nos