"Book" Orquestra

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
 
Àrees d’activitat:
Temporada concerts / Concerts al territori / Innovació & música  / Cicle Música de Cambra / Compromís amb l’educació


Temporada concerts

 • Els músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat comparteixen el desig d’experimentar amb tot tipus d'estils musicals i ampliar constantment el repertori, el de les peces més clàssiques i el de les partitures més innovadores. Amb aquest objectiu l’Orquestra prepara la “Temporada de concerts” al Teatre-Auditori Sant Cugat amb solistes i directors de prestigi internacional.  
 • Des de la temporada 2016-2017 l’Orquestra ofereix la seva temporada de concerts al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb gran èxit de públic.

Concerts arreu del territori

Ens sentim orgullosos de portar la música simfònica arreu del territori. Apropar  la música clàssica a la gent i fer-ho des de la proximitat dóna a l’Orquestra l’oportunitat de trencar les barreres que existeixen entre el gran públic i la música clàssica i al mateix temps ens permet crear nou públic que gaudirà del gran espectacle que representa un concert de música simfònica.

 • L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha realitzat concerts a diferents ciutats:
  • Alcañiz, Alella, Andorra, Argentona, Badalona, Barberà, Barcelona, Begues, Blanes, Cabrils, Calaf, Caldes, Calella, Cap Roig, Castellar del Vallès,  Castellbisbal, Castelldefels, Cerdannyola, Ciutat Badía, Corbera de Llobregat, Cornellà, El Prat de Llobregat, El Vendrell, Esparraguera, Esplugues, Falset, Flix, Gavà, Girona, L’Hospitalet, La Riba, Llafranc, Lleida, Lliçà de Munt, Mallorca, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Moncada i Reixac, Montserrat, Nulles, Olesa de Montserrat, Olot, Palafrugell, Palau Solità i Plegamans, Premià de Mar, Puigcerdà, Reus, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent, Sant Cugat del Vallès, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu, Sant Fruitós de Bages, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere Sallavinera, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicens dels Horts, Sant Julià de Vilatorta, Santa Susana, Súria, Tarragona, Terrassa, Tiana, Torroella de Montgrí, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilassar de Dalt. 
 • L’Orquestra actua a llocs tan emblemàtics com: 
  • Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Església de la Sagrada Família, Auditori, Palau de Congressos, Forum,  Teatre Victòria i Teatre Tívoli de Barcelona. Teatre-Auditori Sant Cugat, Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, Teatre Atrium-Viladecans, Auditori de Girona, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre de la Llotja de Lleida, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre La Farandula de Sabadell, Teatre Zorrilla de Badalona i Teatre Fortuny de Reus.


Innovació & música, 
valor empresarial a través de la música simfònica


 • El projecte “innovació & música” va sorgir com a resposta a les necessitats plantejades per diferents empreses que volen organitzar grans esdeveniments dirigits a un públic no habituat als concerts de música clàssica.
 • L'Orquestra Simfònica Sant Cugat ha realitzat concerts i tallers per diferents empreses: Catalana Occidente, Boehringer Ingelheim, Grup Ferrer Internacional, Esade, Inibsa, Federació del Metall, Fabra y Coats, Seur, Securitas direct, HP, Gràficas Rodergas, Real Club de Polo de Barcelona,  Beiersdorf i l'associació d'empreses "Sant Cugat Empresarial".

L’Experiència del concert

 • L’objectiu és crear un espectacle de gran nivell artístic, basat en la música simfònica amb la col·laboració d’altres disciplines artístiques com la pintura, el teatre, el ballet,  l’escenografia, les projeccions en pantalles de gran format i les titelles gegants per tal d’oferir un concert diferent que sorprengui el públic i que sigui una experiència extraordinària i vivencial pels assistents.
 • Amb l’experiència adquirida amb els concerts exclusius per empreses, cada temporada oferim noves produccions amb els principis d’”innovació i música” dintre la Temporada de Concerts.

Tallers “Team-working”

 • En un concert i en un assaig d’Orquestra es visualitza de forma clara el “treball en equip” i la funció de “lideratge”. Comparar una Orquestra Simfònica amb una Empresa és una experiència enriquidora i que ajuda a entendre la interacció entre les persones que formen un equip de treball.
 • En els tallers “Team-working” per a directius, els participants realitzen diferents activitats com treball en grups reduïts, assistència a un assaig i interrelació amb l’Orquestra.
 • Els resultats són espectaculars, els participants gaudeixen de l’experiència i al mateix temps desenvolupen actituds positives davant el repte d’implementar noves formes de “treball per objectius” i la necessitat de treballar en equip.

Cicle Música de Cambra

Per tasl de complementar la "Temporada de Música Simfònica" l'Orquestra presenta el cicle "Música de Cambra amb joves solistes". Són concerts amb la participació de l'Orquestra de Cambra" formada per 15 músics de la Simfònica Sant Cugat.

Volem oferir a joves músics la possibilitat d'actuar com a solistes amb una orquestra professional. Per això a cada concert convidem un músic jove per actuar com a solista en alguna de les obres a interpretar.
 

Compromís amb l’educació


La FORMACIÓ és un dels pilars fonamentals de l’Orquestra. Observar, participar, descobrir i aprendre formen part de la nostra raó de ser i això es transmet al públic que assisteix de forma massiva als nostres concerts.

La Fundació actua a tot el territori amb una sèrie d’iniciatives que donen suport i oportunitats de formació a joves estudiants de música. Músics que forman part de la “Simfònica Sant Cugat” esdevenen professors i col·laboradors en les diferents formacions de joves. Els professionals comparteixen faristol amb els joves estudiants de forma que els futurs professionals de la música adquireixen coneixements i experiència tot imitant la tasca feta pels professors.

Aquestes activitats creen un entorn favorable a la tasca que realitza l’Orquestra Simfònica i crea sinèrgies entre l’Orquestra i la societat que l’acull. Al incidir en la millora de les condicions de l’entorn cultural i social, l’Orquestra s’integra en el teixit cultural  i crea sinergies entre els diferents agents culturals. 
En aquest sentit l’Orquestra declara el seu compromís amb l’educació i el seu suport al sector educatiu.

L’Orquestra realitza tot un seguit d’activitats pedagògiques adreçades a diferents col·lectius:

 • ACTIVITATS PER A JOVES MÚSICS. L’Orquestra organitza concerts amb la participació de joves estudiants de música. L’objectiu és compartir faristol i tocar plegats amb els professionals de l’Orquestra Simfònica. El resultat és sorprenent, emocionant i motivador pels joves que hi participen i pel públic que assisteix als concerts.
 • SUPORT PER JOVES ORQUESTRES. L’Orquestra mitjançant la seva Fundació, dóna suport a diferents joves orquestres. Hem col·laborat amb l’”OSJC” Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya (amb la col·laboració del Moviment escolta català), amb la “JOSBL” Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat (amb seu al Teatre ATRIUM-Viladecans) i hem organitzat un gran nombre de “Trobades de Música Simfònica” pels més joves. La nostra filosofia no és fer classes magistrals sinó compartir faristol entre professionals i joves.
 • AUDICIONS PER A ESCOLARS. Les “Audicions per a escolars” són concerts programats especialment per als nois i noies de primària i secundària. Gaudir en directe de la música simfònica i fer-ho d’una forma activa és important per desenvolupar la sensibilitat musical i treballar actituds i valors com el respecte, l’atenció i el treball en equip. Les “audicions per a escolars” es complementen amb guies didàctiques per tal de fer un treball previ l’aula.
 • REPERTORI PER CORS INFANTILS A 1 VEU. Per tal de fer possible la participació d’infants i joves en un gran concert simfònic, l’Orquestra encarrega a diferents compositors, acompanyaments per orquestra simfònica de cançons populars a una veu. Viure en primera persona l’emoció de participar en un gran concert deixa una petja imborrable en els joves i representa un gran ajut a la tasca que realitzen els professors.
 • JOVES COMPOSITORS. L’Orquestra organitza el concurs per a joves compositors de música simfònica amb la col·laboraració de l’ESMUC (Escola Superior Música de Catalunya). L’objectiu és estrenar l’obra guanyadora en un dels concerts que realitza l’Orquestra.

Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra

En la seva llarga trajectòria el mestre Josep Ferré ha dirigit diferents formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’”Orquesta Provincial de Màlaga”, la "Clark College Symphonic Orchestra" Vancouvert - USA, l’"Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León". Monterrey - MÈXIC, l’"Orchestra Simfonica di Grosseto". Grosseto - ITÀLIA, la "Symphonic Orchestra of Pazardzhik" - BULGARIA.

Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i director artístic de la Fundació P. Música Simfònica i de Cambra.

“La tasca que realitza l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és admirable. Cal destacar la gran quantitat de públic que assisteix als concerts. L’Orquestra realitza un treball professional d’alt nivell artístic, ofereix programes atractius, dóna oportunitats als joves i col·laborara amb tot tipus d'iniciatives de caràcter social i solidari".

Segons el mestre Josep Ferré aquest és el camí a seguir i la fórmula d’èxit de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.


_______________________________________________________________________________


logo-FndMSCLogo-OSSC-V-negrelogo-AOSC


 • La Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra és l'entitat jurídica que gestiona i representa l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. La Fundació està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i sotmesa a la llei 5/2001 de 2 de maig. Les donacions que particulars i empreses fan a la Fundació tenen una important desgravació fiscal.
 • L’Associació Orquestra Sant Cugat és l'associació d’espectadors que dòna suport a l’Orquestra.’ La forma d’obtenir l’abonament a la “Temporada de concerts” és fer-se’n soci. A més l’Associació organitza el cicle "Orquestra de cambra amb joves solistes", conferències i tallers. Són activitats dedicades als “socis” i obertes al públic en general.


Simfònica Sant Cugat - Discografia & Vídeos & Memòria 2017Propers concerts

Valsos i Danses

16 Desembre 2018
18:00 h

Valsos i Danses

27 Desembre 2018
21:00 h

Valsos i Danses

28 Desembre 2018
21:00 h

Valsos i Danses

30 Desembre 2018
19:00 h
Segueix-nos