Un matí d'orquestra

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Des de la tardor '22, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat participa en el projecte "Un matí d'orquestra". És una activitat dissenyada per la plataforma Apropa Cultura pensada per a persones amb discapacitat intel·lectual.
Apropa Cultura va néixer l'any 2006 amb l'ànim d'enriquir, a través de la cultura, la vida de les persones amb vulnerabilitat. Treballant per una societat més inclusiva i justa en benefici de la ciutadania, a través de la cultura i en concret de la música, per la seva capacitat de transformació social i de millora de la vida de les persones. Una cultura inclusiva i participativa és motor de canvi social i individual. Gràcies a la complicitat de programadors culturals públics i privats, institucions i mecenes, les persones ateses per centres i entitats socials poden gaudir d'espais i experiències úniques.

Una cultura inclusiva i participativa
és motor de canvi social i individual

El taller "Un matí d'orquestra", organitzat pel Teatre-Auditori Sant Cugat, és una experiència musical que l'Orquestra Simfònica Sant Cugat desenvolupa als espais del Teatre-Auditori, dirigida a persones amb alzheimer, persones amb discapacitat intel·lectual i persones que conviuen amb un trastorn de salut mental o altres demències.

L'activitat consta de tres parts:

1. Un taller conduït per un musicoterapeuta, en el qual hi ha un gran nombre d'instruments que els participants poden escollir: violins, guitarres, xilòfon, panderos, ukeleles, claus, bongos, picarols... per gaudir i experimentar.

ART 4079arturribera  ART 4080arturribera 

2. Trobada amb un parell de músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat que toquen algunes peces i els ensenyen les característiques dels seus instruments. Els assistents al taller poden veure els instruments de molt a prop i també poden fer preguntes als músics.

Sessio ammb musics arturribera

3. Assistència a l'assaig de l'Orquestra. Els assistents entren a la sala de concerts del Teatre-Auditori Sant Cugat sense públic i escolten una estona l'assaig.

Si formeu part d'una col·lectiu i voleu venir podeu fer la inscripció COM A COL·LECTIU a Activitats Apropa Cultura Sant Cugat

 roll up un matí d orquestra 2

Bibliografia:
Article Flora Puntós Cabero al Magazine tvsc n.85 de gener 2023

Segueix-nos