ENS REINVENTEM

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Juny 2021 La temporada que ara finalitza ha estat intensa. Hem hagut de prendre decisions dràstiques com tirar endavant un concert sense saber si podria haver-hi públic, decidint enregistrar-lo i oferir-lo en "streaming" com a mesura de prevenció. Tot aquest darrer any ens hem hagut de reinventar, com la majoria, per tal de sobreviure. I considero que això ens ha fet més forts i ens ha fet créixer o madurar en alguns aspectes. 

Una de les decisions importants que vàrem prendre va ser la d'oferir concerts de formacions petites sota la signatura de la Simfònica Sant Cugat, per tal d'encaixar en tot tipus d'escenaris, aforaments i pressupostos. En un moment en què no es podia fer cap concert -ni assaig- amb formacions grans per causa de les mesures sanitàries, vam prendre la decisió de promoure els grups petits entre músics de l'Orquestra. 

Amb l'objectiu de fomentar la interacció entre els músics i el descobriment de nous repertoris específics de determinades formacions més reduïdes, es va afavorir la participació d'aquestes petites formacions en actuacions de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. I el resultat està sent molt encoratjador.

Vam dur a terme un primer concert a Artés, contractats pel seu Ajuntament durant la Festa Major del 2020, amb la nova formació de vent, el Septet de Metall, que també va actuar durant la presentació de la temporada, el 26 de setembre, als jardins de l' Hotel Sant Cugat.

El Septet de Metall de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat està format per 2 trompetes, 2 trompes, 2 trombons i una tuba, tots músics de la nostra orquestra i que ens ofereixen peces de diverses èpoques i estils musicals: de música del Renaixement a "música clàssica" passant per les tradicionals bandes sonores, els sons tradicionals i populars, així com música tradicional nadalenca quan convé, com es va fer al Concert de Nadales per a la gent gran que vam oferir a les llars d'avis de Sant Cugat.

septet metall prsentacio

El passat diumenge 20 de juny a les 19:30h vam poder sentir el Quartet de Corda, amb dos violins, viola i cello. Aquesta actuació va tenir lloc al Casino de La Floresta, dins el cicle de Més Clàssica.

El mes de setembre tenim prevista una actuació del Quintet de Fusta (flauta travessera, oboè, clarinet, fagot i trompa) a l'acte de la presentació de la nova temporada, que es realitzarà dissabte 25/9 a les 12h a l' Aula Magna de l' EMMVA.

REINVENTEM ARTICLE BUTLLETI JUNY21 INTERIOR02

Se sent sovint el comentari que alguns dels canvis que ens ha dut la pandèmia han vingut per quedar-se. És el cas de les actuacions de petites formacions de músics de l'Orquestra que s'han promogut per adaptar-nos a qualsevol escenari, aforament i pressupost.

I de fet, ja pensant en la propera temporada, tenim en ment un concert de l'Octet de Schubert, format per un quartet de corda, Contrabaix, Trompa, Fagot i Clarinet. 
Aquesta decisió de promoure els grups de petit format intra-orquestra ens està donant molt bons resultats a nivell de treball i ampliació de repertori.

Però això no treu que l' Orquestra Simfònica Sant Cugat vol i desitja fer el màxim de concerts amb gran formació simfònica. Estem treballant en aquesta direcció de cara al futur.


Text: Cristina Aymerich
Fotos: Mané Espinosa

Segueix-nos