COR INFANTIL I AGLEPTA

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Nov.2020 La darrera peça que s’interpretarà en el concert del divendres 27 serà una primícia: l’estrena d’una obra que el compositor català Salvador Brotons ha dedicat a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat pel seu 30è aniversari i que ha compost a demanda.

Tal com ens explicava el mateix Salvador en un vídeo-reportatge sobre la seva obra fa uns mesos quan ens pensàvem que la podríem estrenar per Sant Jordi, el mestre Josep Ferré li va demanar que composés quelcom nou a partir de cançons populars catalanes i on hi tinguessin cabuda cors joves. Dit i fet. Finalment no per Sant Jordi però sí amb motiu de la celebració dels 30 anys tenim l’oportunitat de sentir la nova composició, CARPE DIEM.
I és més, tenim el goig de comptar com a cor de joves amb el Cor Infantil Sant Cugat que justament inicia també un any de celebracions pels seus 30 anys d’història.
El Cor Infantil Sant Cugat va néixer el 1991 sota l’empara de l’escola de música Aula de So. Dirigit actualment per l’Oriol Castanyer i l' Anna Boixeda, durant tots aquests anys ha enregistrat diversos discos com “Fantasia de Nadal” (1994), “La volta al món amb les nostres cançons” (1999), “Música religiosa” (2002), “Perfect songs” (2005) i “Música del segle XX” (2009).
En la seva participació a concursos per tot Europa ha rebut també diverses mencions i premis entre els quals destaquem el primer Premi al “Certamen Internacional Juvenil de Habaneras de Torrevieja” l’any 2018 i la Medalla d’or de la Fundació Cantemus en el Concurs Internacional Cantemus de Nyiregihaza, Hongria, els anys 2008 i 2010. En l’actualitat una antiga cantaire, l’ Anna Boixeda, n’és co-directora.
Del Cor Infantil va sorgir el cor Aglepta, quan un grup de noies fundadores de l’Infantil van arribar als 18 anys i van voler continuar amb una nova formació femenina de veus blanques que canten habitualment a capella entrellaçant les seves veus.
El Cor Infantil Sant Cugat ha fet diverses col·laboracions amb l’Orquestra, des de "La Comèdia del Gall" que es va fer a Olesa fa ja molts anys, passant per dues produccions de l’òpera "Carmen" i en el concert de Sant Jordi en diverses ocasions, entre d’altres. Veieu com a mostra el Diari del Concert que es va fer en ocasió dels Valsos 2012.
Us deixem una petita entrevista a l’Oriol i l’ Anna que us permetrà conèixer-los una mica, a ells i la seva feina.

Segueix-nos