"Book" Presentació de l'Orquestra

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
 
Àrees d’activitat:
Temporada concerts / Concerts al territori / Innovació & música  / Compromís amb l’educacióTemporada concerts

 • Els músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat comparteixen el desig d’experimentar amb tot tipus d'estils musicals i ampliar constantment el repertori, el de les peces més clàssiques i el de les partitures més innovadores. Amb aquest objectiu l’Orquestra prepara la “Temporada de Concerts” al Teatre-Auditori Sant Cugat amb solistes i directors de prestigi internacional.  
 • Des de la temporada 2016-2017 l’Orquestra ofereix la seva temporada de concerts al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb gran èxit de públic.

Concerts arreu del territori

Ens sentim orgullosos de portar la música simfònica arreu del territori. Apropar  la música clàssica a la gent i fer-ho des de la proximitat dóna a l’Orquestra l’oportunitat de trencar les barreres que existeixen entre el gran públic i la música clàssica i al mateix temps ens permet crear nou públic que gaudirà del gran espectacle que representa un concert de música simfònica.

Concerts realitzats fins a l’1 de gener del 2018

 • 647 concerts realitzats arreu del país  [171 a Sant Cugat del Vallès]
 • 152 concerts amb joves músics
 • 53 concerts per empreses
 • 103 audicions per a escolars
 • L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha realitzat concerts a 73 ciutats:
  • Alcañiz, Alella, Andorra, Argentona, Badalona, Barberà, Barcelona, Begues, Blanes, Calaf, Caldes, Calella, Cap Roig, Castellar del Vallès,  Castellbisbal, Castelldefels, Cerdannyola, Ciutat Badía, Corbera de Llobregat, Cornellà, El Prat de Llobregat, El Vendrell, Esparraguera, Esplugues, Falset, Flix, Gavà, Girona, L’Hospitalet, La Riba, Llafranc, Lleida, Lliçà de Munt, Mallorca, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Moncada i Reixac, Montserrat, Nulles, Olesa de Montserrat, Olot, Palafrugell, Palau Solità i Plegamans, Premià de Mar, Puigcerdà, Reus, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent, Sant Cugat del Vallès, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu, Sant Fruitós de Bages, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere Sallavinera, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicens dels Horts, Sant Julià de Vilatorta, Santa Susana, Súria, Tarragona, Terrassa, Tiana, Torroella de Montgrí, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Dalt.
 • L’Orquestra actua a llocs tan emblemàtics com: 
  • Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Església de la Sagrada Família, Auditori, Palau de Congressos, Forum,  Teatre Victòria i Teatre Tívoli de Barcelona. Teatre-Auditori Sant Cugat, Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, Teatre Atrium-Viladecans, Auditori de Girona, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre de la Llotja de Lleida, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre La Farandula de Sabadell, Teatre Zorrilla de Badalona i Teatre Fortuny de Reus.

Innovació & música, 
valor empresarial a través de la música simfònica


 • El projecte “innovació & música” va sorgir com a resposta a les necessitats plantejades per diferents empreses que volen organitzar grans esdeveniments dirigits a un públic no habituat als concerts de música clàssica. El projecte “innovació&música" s’ha concretat en dos productes: L’Experiència del concert i els tallers “Team-working” per a directius.

L’Experiència del concert

 • L’objectiu és crear un espectacle de gran nivell artístic, basat en la música simfònica amb la col·laboració d’altres disciplines artístiques com la pintura, el teatre, el ballet,  l’escenografia, les projeccions en pantalles de gran format i les titelles gegants per tal d’oferir un concert diferent que sorprengui el públic i que sigui una experiència extraordinària i vivencial pels assistents.
 • Amb l’experiència adquirida amb els concerts exclusius per empreses, cada temporada oferim noves produccions amb els principis d’”innovació i música” dintre la Temporada de Concerts.

Tallers “Team-working”

 • En un concert i en un assaig d’Orquestra es visualitza de forma clara el “treball en equip” i la funció de “lideratge”. Comparar una Orquestra Simfònica amb una Empresa és una experiència enriquidora i que ajuda a entendre la interacció entre les persones que formen un equip de treball.
 • En els tallers “Team-working” per a directius, els participants realitzen diferents activitats com treball en grups reduïts, assistència a un assaig i interrelació amb l’Orquestra.
 • Els resultats són espectaculars, els participants gaudeixen de l’experiència i al mateix temps desenvolupen actituds positives davant el repte d’implementar noves formes de “treball per objectius” i la necessitat de treballar en equip.

Compromís amb l’educació

La FORMACIÓ és un dels pilars fonamentals de l’Orquestra. Observar, participar, descobrir i aprendre formen part de la nostra raó de ser i això es transmet al públic que assisteix de forma massiva als nostres concerts.

En aquest sentit l’Orquestra declara el seu compromís amb l’educació i el seu suport al sector educatiu. La creació de “material pedagògic” per escoles, l’edició del “diari del concert”, del “butlletí informatiu”, el programa de mà, els concerts comentats, els assajos oberts al públic i les activitats prèvies als concerts així ho certifiquen.

L’Orquestra realitza tot un seguit d’activitats pedagògiques adreçades a diferents col·lectius:

 • ACTIVITATS PER A JOVES MÚSICS. L’Orquestra organitza concerts amb la participació de joves estudiants de música. L’objectiu és compartir faristol i tocar plegats amb els professionals de l’Orquestra Simfònica. El resultat és sorprenent, emocionant i motivador pels joves que hi participen i pel públic que assisteix als concerts.
 • SUPORT PER JOVES ORQUESTRES. L’Orquestra mitjançant la seva Fundació, dóna suport a diferents joves orquestres. Hem col·laborat amb l’”OSJC” Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya (amb la col·laboració del Moviment escolta català), amb la “JOSBL” Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat (amb seu al Teatre ATRIUM-Viladecans) i hem organitzat un gran nombre de “Trobades de Música Simfònica” pels més joves. La nostra filosofia no és fer classes magistrals sinó compartir faristol entre professionals i joves.
 • AUDICIONS PER A ESCOLARS. Les “Audicions per a escolars” són concerts programats especialment per als nois i noies de primària i secundària. Gaudir en directe de la música simfònica i fer-ho d’una forma activa és important per desenvolupar la sensibilitat musical i treballar actituds i valors com el respecte, l’atenció i el treball en equip. Les “audicions per a escolars” es complementen amb guies didàctiques per tal de fer un treball previ l’aula.
 • REPERTORI PER CORS INFANTILS A 1 VEU. Per tal de fer possible la participació d’infants i joves en un gran concert simfònic, l’Orquestra encarrega a diferents compositors, acompanyaments per orquestra simfònica de cançons populars a una veu. Viure en primera persona l’emoció de participar en un gran concert deixa una petja imborrable en els joves i representa un gran ajut a la tasca que realitzen els professors.
 • JOVES COMPOSITORS. L’Orquestra organitza el concurs per a joves compositors de música simfònica amb la col·laboraració de l’ESMUC (Escola Superior Música de Catalunya). L’objectiu és estrenar l’obra guanyadora en un dels concerts que realitza l’Orquestra.

Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra

En la seva llarga trajectòria el mestre Josep Ferré ha dirigit diferents formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’”Orquesta Provincial de Màlaga”, la "Clark College Symphonic Orchestra" Vancouvert - USA, l’"Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León". Monterrey - MÈXIC, l’"Orchestra Simfonica di Grosseto". Grosseto - ITÀLIA, la "Symphonic Orchestra of Pazardzhik" - BULGARIA.

Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i director artístic de la Fundació P. Música Simfònica i de Cambra.

“La tasca que realitza l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és admirable. Cal destacar la gran quantitat de públic que assisteix als concerts. L’Orquestra realitza un treball professional d’alt nivell artístic, ofereix programes atractius, dóna oportunitats als joves i col·laborara amb tot tipus d'iniciatives de caràcter social i solidari".

Segons el mestre Josep Ferré aquest és el camí a seguir i la fórmula d’èxit de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.


_______________________________________________________________________________


logo-FndMSCLogo-OSSC-V-negrelogo-AOSC


 • La Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra és l'entitat jurídica que gestiona i representa l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. La Fundació està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i sotmesa a la llei 5/2001 de 2 de maig. Les donacions que particulars i empreses fan ala Fundació tenen una important desgravació fiscal.
 • L’Associació Orquestra Sant Cugat és l'associació d’espectadors que dòna suport a l’Orquestra.’ La forma d’obtenir l’abonament a la “Temporada de concerts” és fer-se’n soci. A més l’Associació organitza concerts de música de cambra, conferències i tallers. Són activitats en petit format i de caràcter formatiu, dedicades als “socis” i obertes al públic.


Simfònica Sant Cugat - Discografia & Vídeos

Segueix-nos