Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Documental Joan Manén

Documental Joan Manén
Dissabte, 11 Maig , 11:00 h a 13:00 h
Sant Cugat del Vallès - Aula Magna

Joan Manén, violinista i compositor 

L'objectiu és donar a conèixer el compositor Joan Manén una de les figures fonamentals de la música catalana i que actualment és molt desconeguda. La idea és projectar el documental que té una durada de 1 hora i escaig i després fer un col·loqui amb els productors i algun dels protagonistes del documental.

JOAN MANÉN. VARIACIONS SENSE TEMA


L'origen del projecte: Els productors Jaime Ballada i Daniel Torres van conèixer casualment els membres de l'Associació Joan Manén l'any 2012, arrel d'una conferència sobre el violinista i compositor català. Seduïts d'immediat per la singularitat i genialitat del personatge, els productors de MarcialAV van decidir emprendre una llarga aventura fent un seguiment amb les seves càmeres de tot allò que generava l'Associació.  Joan Manén: variacions sense tema realitza una radiografia fidel del què és l'Associació, un grup de músics fascinats per una artista que assolí un gran prestigi a tot el món amb el seu art, una fascinació que els empeny dia a dia a generar activitats que permetin el reconeixement just a qui ha estat sens dubte una de les màximes figures musicals del país.

Sinopsi del documental: El documental és un seguiment al llarg de quatre anys de les activitats que l' Associació Joan Manén duu a terme per recuperar la importància històrica d'aquesta gran figura a través de la divulgació de la seva obraentrevistes amb persones que el van conèixer, la recerca de partituresl'enregistrament de discsla restauració de l'instrument del músic, l'organització de concerts, etc.  El veritable protagonista no és doncs Joan Manén, sinó les persones que hi ha al darrere de l'Associació i les motivacions, la il·lusió i l' esforç continuat per posar en valor el llegat d'aquest gran músic. A través d'ells, de les seves investigacions i de les fites que van assolint, dibuixem el perfil musical i biogràfic de Joan Manén, tot intentant comprendre les raons del seu oblit.


Entrades
Preu de l'activitat: 6€
Reserves al telèfon 93 589 31 93 o compra de localitats mitja hora abans de l'activitat ( places limitades )
Activitat gratuïta per socis de l'Orquestra


Sala

Aula Magna
Avinguda del Pla del Vinyet, 48
08172 Sant Cugat del Vallès
Barcelona


Segueix-nos